Política

El president del Parlament Europeu rep Benach després de sis mesos de plantar Montilla

El president de l'Eurocambra accepta reunir-se amb el del Parlament de Catalunya el 7 de juliol. L'oficialitat del català a la UE, un dels temes centrals

Mig any després d'haver plantat el president de la Generalitat, José Montilla, i després de negar-se a reunir-se amb ell durant una visita a Catalunya, el president de l'Eurocambra, Hans-Gert Pöttering, ha acceptat finalment entrevistar-se amb el president del Parlament de Catalunya, Ernest Benach. Pöttering rebrà Benach aquest 7 de juliol al migdia a Brussel·les, una setmana abans d'abandonar el seu càrrec.

Montilla va convidar Pöttering a visitar-lo al Palau de la Generalitat aprofitant el seu viatge a Barcelona el 26 de gener, però el democratacristià alemany va rebutjar l'oferiment i va anar al Fòrum Social de la Fundació Pere Tarrés i a Esade, acompanyat per l'eurodiputat del PP i vicepresident de l'Eurocambra, Alejo Vidal-Quadras, i pel secretari general de CiU, Josep Antoni Duran. Això va ofendre el govern, que va fer arribar el seu malestar a Brussel·les. Tampoc Benach no va aconseguir que Pöttering li fes una visita al Parc de la Ciutadella, però el republicà va optar per acostar-se al seu dinar col·loqui i va aconseguir parlar amb ell uns minuts. Pöttering ha trigat sis mesos a trobar-li un forat a l'agenda.

Des que Benach presideix el Parlament s'ha reunit amb tots els seus homòlegs de l'Eurocambra: Pat Cox el va rebre el 20 d'abril del 2004 a Estrasburg i Josep Borrell el 21 d'octubre del mateix any a Brussel·les.

L'oficialitat del català
Benach abordarà amb Pöttering la guerra per l'oficialitat del català a la UE. El Parlament Europeu és la institució comunitària en què la llengua catalana està més arraconada i la presidència de Pöttering no ha servit per fer passos endavant. Vidal-Quadras va afirmar que Pöttering va tornar "desconcertat" del seu viatge a Barcelona i que li feia la impressió que els catalans "estan obsessionats per la qüestió identitària i són indiferents a debats més importants que si s'utilitza el català o no". Amb tot, UDC l'acaba de guardonar amb el premi Carrasco i Formiguera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.