Política

Huguet afirma que la manifestació contra la retallada de l'Estatut no és la solució

El conseller i dirigent d'ERC assenyala que les grans demostracions no serveixen si els polítics són covards o no atenen les demandes de la població

El conseller d'Innovació, Universitats i Empresa, Josep Huguet, considera que la manifestació que impulsa Òmnium Cultural contra una eventual retallada de l'Estatut per part del Tribunal Constitucional (TC) “no és la solució al problema que tenim”. Huguet adverteix que les manifestacions no serveixen per a res si els polítics del país són covards i no afronten les demandes de la població.

Huguet admet que és bo que el país es manifesti, però creu que “els catalans tenen una tendència a desfogar-se en grans manifestacions que després no acaben en res perquè una part de la classe política és covarda i no afronta les demandes populars o els manifestants són només una part de la població”. El conseller i dirigent d'Esquerra Republicana entén que han de ser els mateixos partits polítics els que s'han de pronunciar sobre la seva participació a la marxa reivindicativa.

Segons Josep Huguet, “no ens penséssim pas que amb una manifestació se soluciona el problema que tenim i que tindrem”. Ho diu des del convenciment que el TC farà una sentència que “en el millor dels casos serà interpretativa”, a més d'advertir que, un cop s'ha fet la reforma estatutària, “que quedarà a mig camí d'allò que havíem pretès, el model estatutari i autonòmic estarà absolutament acabat'.

Huguet preveu que “no hi haurà cap més reforma estatutària” i ha recordat que “en tot cas, tal com plantegen alguns agents de la societat civil, s'hauria de posar sobre la taula una reforma de la Constitució o, com preveu ERC, la creació d'un estat propi català”. En aquest sentit, destaca que “la via autonòmica està en els últims passos i que la marxa seria el rèquiem per aquesta via”.

Sobre la posició respecte a la manifestació dels partits que integren el govern català, el conseller d'Innovació creu que han de ser els mateixos partits polítics els que s'han de pronunciar sobre la seva participació. A més, Huguet argumenta que el govern de la Generalitat defensa les lleis i que “normalment no es manifesta al carrer”.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.