Política

Es reprèn el judici contra Radovan Karadzic per genocidi

Es reprèn el judici contra l'expresident serbobosnià, el qual denuncia que "s'ha criminalitzat qualsevol cosa que fessin els serbis"

Radovan Karadzic, expresident serbobosnià i presumpte criminal de guerra, ha negat aquest dilluns els càrrecs que li imputa el Tribunal Penal Internacional per a l'antiga Iugoslàvia (TPI) pels crims comesos durant la guerra de Bòsnia entre el 1992 i el 1995. Karadzic, acusat de comandar el setge de Sarajevo i la matança de Srebrenica, ha denunciat que "s'ha criminalitzat qualsevol cosa que fessin els serbis".

Karadzic ha afirmat a la seu del tribunal que "el que estic exposant aquí és la veritat pura i dura", i davant d'això ha negat els onze càrrecs que ha d'afrontar: dos per genocidi, cinc per crims contra la humanitat, tres per violacions de les lleis de guerra i un per infraccions greus a les Convencions de Ginebra.

L'antic líder serbobosnià, que es representa ell mateix tot i que disposa d'un advocat d'ofici, havia boicotejat les primeres sessions del judici el mes d'octubre passat.

L'exlíder polític ha assegurat que els conflictes sorgits després del desmembrament de l'antiga Iugoslàvia a començament dels anys noranta van ser conseqüència de la lluita per la terra entre serbis, croats i bosnians musulmans.

Karadzic disposarà de dos dies per exposar els arguments en la seva defensa i després d'aquest període intervindrà en el judici l'acusació del tribunal.

Els jutges del TPI van rebutjar la sol·licitud d'ajornament presentada per l'acusat, i van ordenar que l'advocat anglès Richard Harvey exerceixi la seva defensa d'ofici a partir de la sessió d'aquest dilluns.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Barcelona
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida amb míssils contra Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona