Política

Rússia aixeca l'ordre que declarava Txetxènia zona terrorista

El president del comitè nacional antiterrorista de Rússia i director del servei federal de seguretat (FSB, antic KGB), Alexandr Bórtnikov, ha anul·lat a partir d'avui l'ordre que declarava el territori de Txetxènia zona d'operació antiterrorista", segons assenyalen en una nota. Aquesta ordre ha estat en vigor durant gairebé deu anys.

A partir d'avui la lluita antiterrorista a Txetxènia es portarà a terme segons les normes que s'apliquen a la resta de les zones que integren la Federació de Rússia. "Aquesta nova mesura pretén crear les condicions per a la normalització de la situació a la república de Txetxènia", afegeix el comunicat oficial.

"Amb gran satisfacció hem rebut la notícia de l'aixecament del règim d'operació antiterrorista", ha dit el president de Txetxènia, Ramzán Kadírov. "Avui, la república de Txetxènia, com ho admeten milers d'hostes, inclosos polítics, homes de negocis, periodistes, personalitats de la cultura, que l'han visitat, és una regió pacífica i en desenvolupament", ha afegit.

El portaveu de les tropes del ministeri rus de l'Interior, el coronel Vasili Pánchenkov, va avançar fa unes setmanes que en cas que es posés fi a l'operació antiterrorista a Txetxènia es retirarien d'allà gairebé tots els efectius, gairebé uns 20.000 homes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.