Política

Rajoy demana ara a Camps que actuï en el cas Gürtel

El líder confia en el president valencià però ja li demana que “s’expliqui millor” i Aguirre atia el foc dient que vol saber “de què s’acusa a qui”

Semblava que per més informacions que apareguessin sobre el cas Gürtel, la direcció del PP continuaria fent el suec davant la possible implicació de dirigents valencians en la presumpta trama de corrupció. Però tant de portes enfora com de portes endins, les coses s’estan començant a moure. Les últimes notícies sobre un possible finançament il·legal del partit al País Valencià han fet que la cúpula de Génova enviï un missatge al president de la Generalitat, Francisco Camps: actua i, si no ho fas, teva serà la responsabilitat.

El primer canvi en la modulació del discurs el va fer el president del partit, Mariano Rajoy. Durant una entrevista a Punto Radio, el de Pontevedra va assegurar que continua confiant en el president de la Generalitat valenciana, Francisco Camps. Fins aquí, tot segueix igual. Ara, però, li demana que “faci un esforç per demostrar no sé exactament què” i que “s’expliqui millor”.

Públicament, qui va ser més dura i va llançar l’advertència va ser la secretària general del PP, Dolores de Cospedal. Fins a cinc vegades, durant la roda de premsa posterior a la reunió del comitè, De Cospedal va assegurar que el PP valencià actuarà “convenientment”. Durant una de les preguntes que li van fer els periodistes, la número dos dels populars va afirmar que han de ser “contundents” i va dirigir les seves paraules tant a Camps com al secretari general valencià, Ricardo Costa.

Tot i que el PP viu un moment dolç fent oposició a la pujada d’impostos, el cas Gürtel continua preocupant en el sentit que afecta la branca valenciana, la que més suport ha donat a Rajoy. No obstant això, tant el de Pontevedra com De Cospedal ja han parlat amb Camps i, per la cara que feien ahir els dirigents de Génova, li han demanat, com a mínim, un gest. Un canvi de registre tenint en compte que Rajoy va obrir el curs polític a la Plaça de Bous de València amb Camps del bracet.

La ‘lideresa’ mossega
Veient que l’aliat valencià li complica la vida a Rajoy, la presidenta de Madrid, Esperanza Aguirre, va assegurar ahir que està desitjosa que s’aixequi el secret de sumari del cas Gürtel per saber “de què s’acusa a qui”. I com que en té tantes ganes, l’hi va demanar al fiscal general de l’Estat i ja té data: serà demà mateix. L’anunci, fet des de TVE, no és perquè sí. La lideresa ha purgat del PP madrileny els implicats en la trama i no li perdona a Camps el suport a Rajoy.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.