Política

Efecte dòmino a Santa Coloma de Gramenet

La segona tinent d'alcalde, Carme Moraira, presenta la dimissió arran del cas Pretòria. El gerent de Serveis, Pascual Vela, imputat per Garzón, ha estat cessat, juntament amb dos càrrecs més no implicats judicialment

Continuen caient càrrecs en cascada a l'Ajuntament de Santa Coloma de Gramenet arran del cas Pretòria, que ha portat a la presó el que n'era alcalde, Bartomeu Muñoz, i el regidor d'Urbanisme, Manuel Dobarco.

Ara és Carme Moraira, la segona tinent d'alcalde –encarregada de l'àrea de Serveis Territorials i Municipals–, la que plega. Ha presentat la dimissió a la nova alcaldessa, Núria Parlón. La dimissió ha estat acceptada, segons un comunicat de l'Ajuntament.

Segons el consistori, Moraira ha justificat la dimissió pels "últims esdeveniments", és a dir: arran de l'operació Pretòria i per la "política urbanística" de l'Ajuntament, actualment examinada amb lupa per Garzón. 

La dimissió de Moraira s'afegeix, en un ajuntament en descomposició, a les tres destitucions anunciades després de la presa de possessió de Parlón: el gerent de l'àrea de Serveis de l'Ajuntament, Pascual Vela, també imputat en el cas Pretòria i en llibertat provisional, i les dels responsables de Planificació i Recursos, Albert Gade, i de Projectes, Lluís Falcón. Aquestes tres persones van posar el seu càrrec a disposició de l'alcaldessa i Parlón va optar per fer-los plegar, tot i que, per ara, només Vela està imputat.

Les tres àrees ara vacants s'agruparan en una sola gerència, el titular de la qual es donarà a conèixer els pròxims dies.

També al llarg de la setmana que ve s'hauran de confirmar els noms de les persones que ocuparan les tres regidories vacants del PSC a l'Ajuntament, les que ocupaven Bartomeu Muñoz, Manuel Dobarco i Carme Moraira.

Dilluns que ve se celebrarà un altre ple extraordinari en què els partits en l'oposició (PP, ICV-EUiA i CiU) demanaran explicacions als responsables de l'Ajuntament sobre la seva gestió de la crisi del cas Pretòria i les mesures que s'adoptaran a curt termini.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.