Política

La guerra dels Berlusconi

L'esposa del primer ministre suggereix que el seu marit es comporta com un emperador i l'acusa d'anar contra les dones amb el fitxatge de models i actrius per a la política. El Cavaliere reacciona als atacs i decideix apartar algunes candidates exuberants de les llistes electorals europees

Ella li retreu que és com un "emperador" que es diverteix amb una cort de dones estupendes. Ell es queixa que ella es creu tot el que publica la premsa. Són Silvio Berlusconi, primer ministre d'Itàlia, i Veronica Lario, la seva dona, que per enèsima vegada ventilen diferències personals i polítiques en públic.

De Lario en diuen que és potser l'única persona a Itàlia capaç de fer oposició ara mateix a Berlusconi. Ara s'ha sortit amb la seva: ha aconseguit frenar la política del marit de convertir en reclam electoral dones que com a principal mèrit conegut exhibeixen el currículum de ballarines, cantants i actrius a la petita pantalla. Ahir el líder del partit Poble de la Llibertat eliminava de les llistes europees algunes de les candidates més exuberants que, segons la premsa, volia enviar a Estrasburg.

En queda fora Angela Sozio, una concursant de Gran Hermano coneguda com la Pèl-roja de Berlusconi, després que se la retratés al costat del premier en una festa a la mansió que el polític i magnat de la premsa té a Sardenya. També han caigut les candidatures de les actrius i models Eleonora Gaggioli o Camilla Ferranti.

"Allò que emergeix avui és la desvergonya i la falta de pudor del poder, que ofèn la credibilitat de totes les dones", va clamar Lario quan l'agència Ansa li va preguntar què li semblaven els fitxatges del marit, amb qui ha tingut tres fills. L'exactriu ha quedat parada aquesta setmana en veure a la premsa com Berlusconi havia anat a la festa de posada de llarg de Noemi, una jove showgirl italiana que diu "papi" al primer ministre. "M'ha sorprès molt, perquè no ha vingut mai a la festa de divuit anys de cap dels fills, i això que se l'havia convidat", va dir Lario. El Cavaliere va explicar ahir que coneix la jove des de fa anys perquè és la filla del xòfer de Bettino Craxi, l'històric exministre socialista que va fugir a Tunis arran de l'operació judicial Mans Netes i amb qui Berlusconi va estar molt lligat als inicis com a empresari. El primer ministre italià afegeix que se sent molt estimat pels fills.

És el segon cop que Veronica Lario diu prou. Fa dos anys, va demanar una rectificació pública des del diari La Repubblica en saber que el marit li havia comentat a la showgirl Mara Carfagna que la prendria per esposa si no estigués casat. Berlusconi es va excusar. Això sí, un any després nomenava Carfagna ministra d'Igualtat d'Oportunitats.

Conscient que la dona se li allunya, Berlusconi va decidir a principis d'any compondre una cançó per al Festival de San Remo, Però si et perdo. Segons la premsa, pretenia ser un intent per reconquerir-la.

El primer ministre ha perdut els estreps en més d'una ocasió per por de perdre la dona. Quan li van arribar els rumors, fa anys, que Veronica Lario podria haver intimitat amb l'esquerrà alcalde de Venècia, Massimo Cacciari, un despistat Berlusconi es va deixar anar en una roda de premsa al costat de l'aleshores premier danès, Anders Rasmussen. Li va dir que li presentaria la dona i que segur que tindria èxit amb ella en ser el dirigent europeu "més guapo".

Ara Berlusconi també retira algunes de les candidates que més polèmica han causat a Itàlia, però no ha pogut evitar la temptació d'incloure un nom menys controvertit, el de Barbara Matera. La bella presentadora de la RAI anirà a Estrasburg, així com dues dones joves i guapes però que no han fet de mai de models: Lara Comi, coordinadora dels joves de Força Itàlia a la Llombardia, i Licia Renzulli, fisioterapeuta. Berlusconi se les emportarà totes tres de campanya, com va dir ahir.

"Els preguntaré: ¿vosaltres sou comparses? Després les deixaré parlar. Serà l'esquema de cada acte, amb el qual farem una gran figura". De pas, amb aquesta elecció Berlusconi evitarà, segons paraules textuals d'ahir, "els parlamentaris mal vestits i pudents". Lario ha aconseguit frenar algunes actituds del marit, però no ha pogut amb una loquacitat que escandalitza fora d'Itàlia però que no evita que Berlusconi sigui el líder més popular del país.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.