Política

Montoro qualifica "d'antisocial" el nou finançament

El portaveu econòmic del PP considera que augmentarà l'atur però no confirma si els territoris amb govern popular rebutjaran els diners

Minuts després que la vicepresidenta segona i ministra d'Economia, Elena Salgado, posés el nou model de finançament damunt la taula, el portaveu econòmic del PP, Cristóbal Montoro, compareixia públicament per qualificar-lo "d'antisocial".

Segons Montoro, l'augment del dèficit fins 11.000 milions d'euros suposarà menys crèdit per a les petites i mitjanes empreses i per a les famílies i, per tant, comportarà un augment de l'atur.

I per si això fos suficient, Montoro ha assegurat que l'increment del deute es transformarà en un augment dels impostos l'any que ve.

El nou model que, en opinió del portaveu econòmic del PP, és un "monument a la improvisació" suposarà un "retrocés en l'Estat del benestar per què posa en risc la igualtat dels espanyols a l'hora d'accedir als serveis públics", com la sanitat, l'educació i les prestacions socials.

El portaveu econòmic del PP ha acusat a més el govern de practicar un "obscurantisme inadmissible" i ha dit que l'executiu depèn de les necessitats polítiques dels components del tripartit de Catalunya.

Montoro, que ha ironitzat sobre la idoneïtat del dia, un diumenge de juliol, perquè el govern espanyol faci una reforma així, també ha opinat que suposa una "total falta de respecte" a la Constitució i a l'Estat de les Autonomies, al qual s'anteposen els interessos partidistes.

Per a Montoro, aquest "submissió" a un procediment "de subhasta" s'ha dut a terme a més en un moment extremadament inoportú de crisi econòmica, el que portarà a sobre un retrocés de l'estat del benestar.

Això no obstant, Montoro ha indicat que les comunitats encara no saben les xifres econòmiques perquè no coneixen el model ja que de la roda de premsa oferta per la vicepresidenta econòmica, Elena Salgado, no s'ha pogut determinar.

Dit això, Montoro no va voler afirmar si les comunitats autònomes governades pels populars rebutjaran el model i els seus diners.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.