Política

Les Damas de Blanco tornen al carrer per denunciar la repressió del règim cubà

El president del Parlament Europeu acusa Castro d'actuar amb brutalitat contra les dones que protesten pels set anys que fa que els seus familiars són a la presó per dissidència política

Més de dos-cents partidaris del castrisme han assetjat aquest dijous una trentena de Damas de Blanco –mares, esposes i familiars de presos polítics cubans– que desfilaven per quarta vegada pels carrers de la Vella Havana com a protesta pel setè aniversari de la detenció i l'empresonament de parents seus, dissidents del règim.

Les Damas de Blanco han assistit aquest matí a una missa i després han iniciat la seva quarta marxa de protesta amb gladiols a la mà, i aleshores han estat interceptades per desenes de partidaris del règim, que les han increpat.

"És el carrer de Fidel! És el carrer de Fidel!", han cridat els partidaris del règim encerclant la trentena de dones vestides de blanc. Laura Pollán, que juntament amb la mare del pres polític Orlando Zapata, mort el febrer en vaga de fam, anava al capdavant del grup, ha contestat recordant que fa set anys que els seus familiars són a la presó.

Dones policia van intervenir dimecres en una marxa semblant per reprimir les Damas de Blanco i aturar la seva manifestació obligant-les a pujar en alguns vehicles amb l'aprovació de partidaris del règim. Era la primera vegada que aquestes dones eren objecte de l'acció de la policia des de fa dos anys.

Aquest dijous el president del Parlament Europeu, Jerzy Buzek, ha denunciat la brutalitat policial contra el grup de dones que protesta per la permanència a la presó de la majoria de detinguts entre el 18 i el 20 març del 2003, quan 75 opositors cubans van ser detinguts i condemnats a penes de 28 anys de presó. D'aquests, 53 encara estan empresonats actualment.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona

El PSC es conjura perquè Paneque sigui alcaldessa de la ciutat

girona
política

El 57% dels votants d’ERC veurien bé investir Illa

barcelona