Política

McCain tria la governadora d'Alaska com a candidata a la vicepresidència

EUA

La governadora d'Alaska, Sarah Palin, ha estat l'escollida per l'aspirant republicà a la Casa Blanca, John McCain, com la candidata a la vicepresidència d'Estats Units per les eleccions de novembre.

Palin, de 44 anys, governadora des del 2006, és una desconeguda en la política nacional nord-americana. Serà la segona dona en arribar a la candidatura a la vicepresidència després de la demòcrata Geraldine Ferraro, el 1984.

Nascuda a Idaho, Palin, que va arribar a quedar segona en un concurs de bellesa en la seva joventut, es va traslladar a Alaska el 1964 per la feina dels seus pares, ambdós mestres. Palin, casada amb l'esquimal Todd Palin, ha estat definida com una dona decididament antiavortament –el seu cinquè fill, Trig, nascut a l'abril, té síndrome de Down–.

La seva designació ha estat una sorpresa, ja que el seu nom –que sonava en la primera llista de McCain– no havia tornat a aparèixer. L'experiència política de Palin no és molt llarga, però l'avala l'ampli marge amb què va guanyar la governació d'Alaska el 2006. L'elecció de Palin ha deixat enrere grans favorits de les apostes periodístiques i polítiques, que incloïen l'exgovernador de Massachusetts Mitt Romney i el governador de Minesota, Tim Pawlenty.

El seu nomenament quedarà confirmat oficialment en la Convenció Republicana que comença dilluns a St. Paul, Minesota.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.