Política

Joan Josep Nuet perd davant el candidat del PCE les votacions per substituir Llamazares

El Consell Polític Federal d'IU ha elegit Cayo Lara, dirigent del PCE, nou coordinador general amb el 55% de vots. La votació s'ha saldat amb 92 vots per a Lara, 29 per a Joan Josep Nuet, el candidat català, i 46 en blanc. Prèviament, el sector 'llamazarista' ha decidit, després d'un matí frenètic en què s'han succeït les converses i els contactes entre totes les famílies, retirar la candidatura del balear Eberhard Grosske.

Després que la IX Assemblea Federal del novembre passat finalitzés sense un nou líder per a la coalició a falta d'acord entre les diferents sensibilitats, han hagut de ser els 167 membres acreditats del Consell Polític d'IU els que avui han decidit que sigui Lara l'encarregat de succeir a Gaspar Llamazares.

Des de l'any 2000, Cayo Lara és coordinador general d'IU a Castella-la Manxa. S'ha destacar per la seva lluita contra l'especulació urbanística i el seu suport a l'alcalde de Seseña (Toledo), Manuel Fuente, davant al constructor Francisco Hernando, més conegut com 'El Pocero'.

Durant la presentació oficial de la seva candidatura davant del Consell Polític, Lara ha afirmat que creu en la IU "del respecte profund, del principi de no ingerència en les federacions, de l'ètica, dels valors, de l'austeritat, dels vells principis". Ha afegit que també creu en la IU federal en la qual tots se sentin "en pla d'igualtat, en què ni persones ni territoris reclamin privilegis, però sí justícia redistributiva i solidaritat".

Per la seva banda, el candidat derrotat, Joan Josep Nuet, ha assenyalat que la seva candidatura sempre ha mantingut i mantindrà "lleialtat" a IU i a Cayo Lara, i ha agregat que la coalició és una força política "plural que només podria sentir vergonya si la seva pluralitat tingués la forma de disputes irreconciliables". Per això ha advocat per normalitzar el que IU és "sense enfrontaments i amb els debats polítics que calgui fer en cada moment".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Recorren contra la suspensió cautelar del decret de règim lingüístic a l’escola

barcelona
estat francès

El govern dimiteix en espera d’un acord per proposar primer ministre

barcelona
Estat espanyol

El Constitucional anul·la les condemnes a Chaves i Griñán pel cas dels ERO

Barcelona

Amnistia per a sis acusats d’aldarulls a Barcelona l’octubre del 2019

barcelona

Gemma Geis pren possessió del càrrec de diputada a la Diputació

GIRONA
Política

L’Audiència de Madrid no ajudarà Andorra a investigar Rajoy per l’Operació Catalunya

barcelona
política

Aragonès: “Aquesta és la legislatura que ha posat fi a la repressió”

barcelona
Unió Europea

Roberta Metsola és reelegida presidenta del Parlament Europeu

Barcelona
Política

El Parlament acorda tres senadors per a PSC i Junts i un per ERC i PP

barcelona