Política

Reagrupament es presentarà a Nova York per atreure els catalans de l'exterior

El catedràtic català de Princeton Carles Boix i el professor emèrit de Columbia Alexander Alland Jr. participaran en l'acte, organitzat per dos membres de la formació de Carretero

Reagrupament farà el salt als Estats Units per buscar seguidors i simpatitzants entre els catalans de l'exterior. El dissabte 31 d'octubre un acte al cor de Manhattan –en una sala llogada a prop del Metropolitan i Central Park–, dos membres de la formació de Joan Carretero presentaran el seu projecte polític. No hi serà cap dels líders, però com a caps de cartell hi haurà dos intel·lectuals independents coneixedors de Catalunya: un de català, el catedràtic de ciència política de la Universitat de Princeton Carles Boix –articulista de l'AVUI–, i un de nord-americà, Alexander Alland Jr, professor emèrit del departament d'antropologia de Columbia i autor del llibre Catalunya, one nation, two states.

L'acte ha estat organitzat per dos membres de Reagrupament: l'enginyer català establert a Nova York Jaume Soler i Salvador Garcia, exmilitant d'ERC i promotor de la formació des que va començar la campanya per captar associats. "Aprofitem un viatge particular meu, però l'acte, tot i que el paguem nosaltres, és plenament en nom de Reagrupament", assegura Garcia. 

L'objectiu de la xerrada és difondre "una visió del país interessant", aportada pels dos experts convidats, i el projecte de Reagrupament entre els catalans de Nova York. "Nosaltres confiem en el boca-orella. Si vénen 20 o 30 persones ja servirà perquè després aquests mateixes persones expliquin els nostres plantejaments als altres catalans dels Estats Units o fins tot als que viuen a Catalunya", argumenta l'impulsor de la trobada. 


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.