Política

Cartes dels presidents Montilla i Pujol als mitjans

José Montilla, president de la Generalitat

La dignitat de Catalunya s’arrela en la dignitat de la seva gent, de la gent que, com vosaltres, assumiu compromisos al servei del país. Ho feu cada dia informant-nos i oferint-nos actualitat i opinions rellevants. I, avui, ho feu sent la veu de Catalunya. Us vull agrair, personalment, el pas que heu fet. Heu fet un gest que tindrà, segurament, la seva dimensió històrica i provocarà una onada d’afecte i solidaritat extraordinària. Sóc conscient del caràcter singular i excepcional d’aquesta iniciativa.

Avui, amb aquest editorial conjunt, heu aparcat la legítima competència i rivalitat de les vostres capçaleres per oferir una imatge d’unitat i consens en un moment especialment important per al país, per al nostre Estatut i, també, per a la nostra voluntat col·lectiva de superar totes les dificultats per afirmar-nos socialment i políticament. Gràcies, de nou.

Rebreu algunes crítiques injustes, acusacions impròpies, i fins i tot alguns voldran instrumentalitzar la vostra decisió per fer partidisme polític. Tant se val; el vostre editorial és més que tot això, com vosaltres i jo sabem.
Sempre he cregut que Catalunya es defensa i es viu des de les institucions i, també, des de la societat civil. La causa de Catalunya és part de la cohesió social del nostre país.

Acabo. L’Estatut de Catalunya és l’Estatut del futur, del progrés i de la cohesió. No renunciarem a res del que el poble ha referendat. L’Estatut té un govern, unes institucions, la majoria de les forces polítiques catalanes i la pràctica totalitat de la societat al darrere. La notícia no és això, la notícia és escriure-ho en 12 capçaleres, alhora. Un cop més heu publicat el que passa i pensa Catalunya. Gràcies pel vostre servei.


Jordi Pujol, expresident de la Generalitat

Felicitats i sobretot moltes gràcies per l’editorial que heu publicat avui 12 diaris catalans sota el títol La dignitat de Catalunya. És un bon exemple de les iniciatives que Catalunya ha de tenir.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.