Política

CIU diu que sense acord sobre finançament no hi haurà suport als Pressupostos

Finançament

El portaveu de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha afirmat avui que el seu grup no pot aprovar els Pressupostos Generals de l'Estat si no hi ha acord sobre el finançament autonòmic, "en particular el de Catalunya". A més, Duran ha supeditat el seu suport a una altra demanda. Així, CiU vol que Zapatero liquidi "correctament" els compromisos de despesa i inversions adquirits en els Pressupostos passats, ja que encara hi ha 800 milions d'euros pendents d'executar.En la roda de premsa posterior a la reunió amb el vicepresident segon del govern espanyol, Pedro Solbes, Duran ha subratllat que veu "molt difícil" que abans del debat dels Pressupostos hi hagi un acord sobre finançament autonòmic.

Duran ha incidit que hi ha marge perquè el nou model de finançament tingui cabuda en els Pressupostos i ha insistit que és bo que les comunitats autònomes resolguin els seus plans de finançament, ja que també serà bo per combatre la crisi. En aquest sentit, ha destacat que la crisi té fortes conseqüències socials, i que qui afronta la despesa social són les comunitats autònomes.

A més, Duran ha admès que és difícil que algunes de les seves mesures contra la crisi encaixin en els Pressupostos, però ha demanat al govern espanyol que, en qualsevol cas, incorpori mesures econòmiques i socials destinades a pal·liar la crisi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.