Política

Hereu confessa que va haver de repetir la votació de la Diagonal i va corregir el sentit del vot

CiU exigeix a l'alcalde que "es disculpi" per haver "enganyat" amb el seu vot

L'alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, ha acabat parlant sobre la polèmica al voltant del seu vot en la consulta de la Diagonal. Davant els dubtes generats i entrant en contradicció amb anteriors explicacions, Hereu ha confessat que va haver de "repetir" la votació i canviar "el sentit del vot". L'alcalde ha reconegut que va tenir problemes a l'hora de votar públicament. En aquest sentit, ha explicat que durant la tarda de dilluns va haver de "confirmar" el vot "repetint la votació" perquè l'opció enregistrada no era la que havia triat.

Aquesta explicació, però, entra en contradicció amb la versió de García Bragado, que en la seva compareixença d'aquest dimecres al matí ha dit que l'alcalde va votar i a la tarda només va voler comprovar que el seu vot figurava entre els efectuats. A més, l'explicació que dona Hereu no seria possible si els paràmetres que es van donar a conèixer en les sessions informatives prèvies a la consulta són certs i funcionen. I és que des de l'Ajuntament sempre han mantingut que no es podria conèixer "mai" quin ha estat el vot de cada persona ni saber el resultat de la consulta total o parcialment fins que es tanqui el període de votació perquè "el vot queda encriptat", tal i com va explicar el propi García-Bragado en detallar com seria el vot electrònic.

Segons Hereu, en voler votar davant dels periodistes, va detectar algun problema que el va fer dubtar de si havia o no enregistrat el seu vot correctament. Malgrat això, no va expressar-ho així en sortir de la seva votació, i va dir segur i ferm que havia votat i no havia tingut problemes. Tot i això, Hereu ha insistit en la necessitat de crear confiança i credibilitat en la consulta.

Trias vol que Hereu es disculpi
El líder de CiU a l'Ajuntament de Barcelona, Xavier Trias, no ha tingut pietat amb l'alcalde, Jordi Hereu, en analitzar la consulta de la Diagonal. El convergent li ha exigit "un canvi d'actitud", que "demani disculpes" i que "redreci les coses" en la consulta, perquè considera que "s'estan fent mal fetes" i acusa Hereu directament d'haver "enganyat" els ciutadans per l'episodi que qüestiona si va poder votar o no quan va voler-ho fer de manera pública a l'inici de la consulta per la Diagonal".

CiU, a més, ha denunciat que "han aparegut punts de votació a CCOO i UGT que no estaven previstos" i que les oficines de Paisatge Urbà "estan tancades perquè tothom treballa per la consulta".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.