Política

Matas reconeix la seva firma en reunions sobre Palma Arena tot i que nega haver-hi estat

L'expresident balear desvia les decisions sobre la construcció del polèmic pavelló esportiu a l'exdirector d'Esports del govern, José Luis Ballester

L'expresident del Govern Balear, Jaume Matas, ha assenyalat l'exdirector general d'Esports, José Luis Pepote Ballester, com a responsable de les decisions adoptades en les reunions de la Fundació Illesport, gestora de la construcció del velòdrom Palma Arena. Matas ha reprès aquest dimecres a la tarda la seva declaració en el judici contra ell per nou delictes de corrupció. Matas ha hagut de reconèixer la seva firma en diverses actes de la fundació, tot i negar que hi hagués assistit.

Jaume Matas ha continuat la seva declaració a les cinc de la tarda, després del recés determinat pel jutge per anar a dinar. Durant més de dues hores, al matí, Matas havia justificat l'increment del seu patrimoni a causa d'ingressos i rendes familiars. A la tarda, ha volgut desvincular-se de la construcció del velòdrom Palma Arena. El Govern Balear participava econòmicament en el consorci creat per a la construcció de l'equipament esportiu.

Matas ha hagut de reconèixer la seva firma en diverses actes de reunions que el jutge, José Castro, li ha mostrat, corresponents a reunions de la Fundació Illesport. L'expresident balear, però, ha negat la seva assistència a les juntes de l'entitat, llevat de la sessió constitutiva, alhora que ha assenyalat Ballester com a responsable de la gestió.

L'excap de gabinet de Matas, Dulce Linares, va declarar el passat 16 de març que les decisions "més importants" sobre la construcció del Palma Arena "estaven avalades" per l'expresident balear, tot i que era Ballester qui feia les propostes, que "havia consultat amb el president".

Matas ja havia declarat al matí com a imputat durant dues hores i quaranta-cinc minuts davant el jutge instructor José Castro, que l'imputa nou delictes de corrupció. Segons fonts jurídiques, el també exministre de Medi ambient ha estat preguntat per la compra el 2005 d'un pis de luxe al barri de Salamanca de Madrid per part del seu amic Bartomeu Reus, expresident de Gesa-Endesa. El jutge sospita que el veritable propietari del pis és Mates i que Reus va actuar com el seu testaferro, cosa que ha negat l'expresident de Balears.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.