Política

El Pacte de Govern de les Illes negocia mesures anticorrupció per sortir de la crisi institucional

Els tres socis de govern, amb Antich al capdavant, es reuneixen per buscar una solució a la situació

Després d'una hora i mitja de reunió entre el president Francesc Antich i els socis de Govern del Pacte, la primera entre els tres d'aquest divendres, el líder del Bloc, Biel Barceló, ha anunciat que s'estan negociant un seguit de mesures anticorrupció "molt clares", que encara no estan tancades, i que suposaran "una passa important". Cal recordar que a la sortida de la primera reunió entre Barceló i Antich, el líder del Bloc ha dit que una de les condicions que la seva formació posava per continuar amb el Pacte era precisament la creació d'unes mesures anticorrupció per tal que no hi hagués cap imputat a les files del govern. Barceló no ha volgut especificar quantes mesures s'estaven negociant, i ha emplaçat els periodistes a esperar quan estiguin sobre el paper i firmades.

Barceló considera que s'ha de fer "autocrítica" novament i s'ha d'intentar no tapar la feina que fa el govern, ja què això "desgasta". Demanat sobre si el Pacte s'ha trencat, Barceló ha dit que "mai" s'ha trencat i prova d'això era que les conselleries continuaven "fent feina".

El president d'UM, Miquel Àngel Flaquer, també s'ha reunit per segon cop al Consolat de la Mar amb Antich, i ho ha fet juntament a Barceló. A la sortida de la trobada, Flaquer ha dit que des del seu partit són "optimistes" i estan "contents", perquè consideren que la situació "es reconduirà". Flaquer ha dit que les negociacions segueixen per "bon camí" i han acollit de bon grat les mesures proposades pel líder del Bloc.

Miquel Àngel Flaquer, president d'Unió Mallorquina, ha dit que UM vol que el Pacte arribi fins al juny del 2011, i que no hi hagi "més problemes". La seva intenció, ha dit, és gestionar "dia a dia" i fer coses pels ciutadans.

Demanat sobre si el Pacte ja ha passat el pitjor moment, Flaquer ha dit que se solucionarà "en hores" i que "la cosa està molt tancada". El president d'UM ha dit que la seva formació no ha exigit res, sinó que vol cercar "punts d'encontre". "No és bo tensionar la situació", ha afirmat.

S'espera que durant el dia de demà les reunions continuïn i es pugui donar una resposta clara a la situació que travessa el Pacte.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.