Política

Falange creu que la consulta d'Arenys de Munt estableix precedent

El partit ultra manté el dret a expressar la seva opininó el 13 de setembre i neguen qualsevol provocació

Falange Española de las JONS defensa el seu dret a manifestar-se el 13 de setembre contra la la consulta d'Arenys de Munt sobre la independència de Catalunya, que no consideren "gens anecdòtic" i creuen que pot "ser un precedent" de cara a la nova llei de Consultes que ha d'aprovar el Parlament i que, segons diuen, podria permetre celebrar un referèndum sobre l'autodeterminació, fet que consideren "molt greu".

Segons explica la cap de Premsa i Propaganda de la Falange, Pilar Samper, Falange és un partit legal "i tenim tot el dret a manifestar-nos".  Nega qualsevol tipus de provocació pel fet de convocar una protesta el mateix dia de la consulta i assegura que "no tenim ganes de gresca ni creiem que hi hagi d'haver enfrontaments".  "Si volguéssim provocar, no haguéssim demanat permís", assegura.

Des del partit ultra creuen que tenen dret a expressar el seu rebuig "contra la desmembrament d'Espanya" i recorden que per ells, "la sobirania recau en el poble espanyol, no en cap regió". Per això consideren que "no es tracta d'una simple enquesta a una població, sinó que és una manera de posar la primera pedra perquè la gent es familiaritzi amb la llei de Consultes".

Sobre l'opinió de l’exvocal del Consell General del Poder Judicial Alfons López Tena d'aplicar la llei de partits a la Falange, Samper considera que "una ofensa el fet que algú ens pugui comparar amb un grup amb actituds terroristes" i ha demanat que  demostri les seves acusacions.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.