Política

El Suprem admet a tràmit la querella contra Garzón per les escoltes del cas Gürtel

Ignacio Peláez, advocat d'un dels imputats del cas, considera que el magistrat va cometre un delicte contra la garantia institucional de la intimitat

El Tribunal Suprem (TS) ha confirmat aquest divendres l'admissió a tràmit de la tercera acció penal contra el jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón. La querella, presentada per Ignacio Peláez, advocat d'un dels imputats a la trama corrupta, considera que Garzón va cometre un delicte contra la garantia institucional de la intimitat en intervenir les converses mantingudes a la presó pels tres caps de la trama amb els seus advocats.

L'alt tribunal ha rebutjat el recurs presentat per la Fiscalia –al qual Garzón s'hi va sumar més endavant– contra la decisió del TS del passat febrer d'admetre aquesta acció penal contra el magistrat, que se suma a les que ja estan en marxa per investigar les desaparicions del franquisme i pels cobraments rebuts per uns cursos impartits a la Universitat de Nova York.

Tot i que la querella va ser presentada per Peláez, després s'hi van adherir els advocats José Antonio Choclán, en nom de Francisco Correa, i Gonzalo Rodríguez-Mourullo, en representació de Pablo Crespo.

La sala penal del Tribunal Superior de Justícia de Madrid va anul·lar totes les escoltes autoritzades pel jutge Garzón, en considerar-les il·legals per vulnerar el dret fonamental al dret a la defensa.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.