Política

Touriño demana que el nou finançament inclogui el cost de la llengua pròpia

El president de la Xunta, Emilio Pérez Touriño, ha proposat a José Luis Rodríguez Zapatero que el nou finançament tingui en compte per primer cop el cost derivat del fet diferencial de tenir una llengua pròpia, petició davant la qual el president espanyol s'ha mostrat receptiu.

Touriño, que ha comparegut en roda de premsa al Palau de la Moncloa després de mantenir una reunió de més de dues hores amb Zapatero, ha demanat al cap de l'executiu que es reculli aquest punt "innovador i d'interès per a aquelles comunitats amb una llengua pròpia" i, segons ha dit, el president s'ha mostrar receptiu i disposat a estudiar la proposta.

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, continua aquest dimarts els contactes amb els diferents presidents autonòmics per parlar sobre finançament. Aquest matí el torn ha estat per al cap de l'executiu gallec, Emilio Pérez Touriño. A la tarda, toca el torn als presidents d'Extremadura i Astúries, Guillermo Fernández Vara i Vicente Álvarez Areces, respectivament.


 



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.