Política

Mas, decebut per la "poca sensibilitat" dels bisbes cap al nacionalisme

El president de CiU, Artur Mas, afirma al seu videobloc personal sentir-se decebut amb els màxims dirigents de la Conferència Episcopal Espanyola "com a català, com a catalanista i fins i tot com a cristià" per la seva "poca sensibilitat de coneixement del que és el nostre país, un poble, una nació".

Mas ha assegurat que els principals prelats de l'Església espanyola "no són sensibles a la realitat d'un país com Catalunya que té a les seves espatlles més de mil anys d'història", i ha justificat aquesta argumentació després d'haver llegit la totalitat del document de la Conferència Episcopal previ a les eleccions, però en especial, el punt número 9. Mas considera que en aquest punt "es parla dels nacionalismes i de les nacions com d'una cosa llunyana que no hauria de ser plenament acceptada sense reserves". "I això és una llàstima", ha afegit.
En concret, el punt número 9 de la declaració exposa: "L'Església reconeix, en principi, la legitimitat de les posicions nacionalistes que, sense recórrer a la violència, per mètodes democràtics, pretenguin modificar la configuració política de la unitat d'Espanya".

El text continua: "Al mateix temps ensenya que, també en aquest cas, cal tutelar el bé comú d'una societat pluricentenària i, en paraules de Joan Pau II als bisbes italians, superar decididament les tendències corporatives i els perills del separatisme amb una actitud honrada d'amor al bé de la pròpia nació i amb comportaments de solidaritat renovada per part de tots. Cal evitar els riscos de manipulació de la veritat històrica i de l'opinió pública a favor de pretensions particularistes o reivindicacions ideològiques".

En resposta al document episcopal, Mas ha exigit els bisbes espanyols signants del text que "trepitgin el nostre país", que "entrin en contacte amb la gent" i coneguin Catalunya "en profunditat". Només així, ha dit, es pot arribar a disposar "d'una visió més justa i correcta" de la realitat "del nostre territori i d'un poble com el nostre".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Corea del sud

Interroguen la primera dama sud-coreana per rebre regals cars

Barcelona
Estats Units

Biden es retira de la cursa electoral i proposa Harris com a candidata demòcrata

Barcelona
Rússia

Caces russos intercepten dos bombarders dels EUA sobre el mar de Barents

Barcelona
Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Barcelona
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida atacant Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona