Política

Rajoy diu que el cas Gürtel no és una trama de finançament irregular del PP, sinó "una trama per aprofitar-se del PP"

El líder del PP assegura ara que la seva formació "no mira cap a una altra banda" i "actuarà i demanarà responsabilitats a aquells que hagin fet coses que no es poden fer"

El líder del PP, Mariano Rajoy, ha assegurat aquest dimecres des de la seu dels populars al carrer Gènova de Madrid que el cas Gürtel que afecta la seva formació "no és una trama de finançament irregular, sinó una trama de corrupció per aprofitar-se del PP i utilitzar-lo en contra seva".

Rajoy ha assegurat que la seva formació "no mira cap una altra banda" i "actuarà i demanarà responsabilitats a aquells que hagin fet coses que no es poden fer". En tot cas, ha volgut recordar que la "immensa majoria" dels càrrecs del PP són "gent honrada" que treballa en favor de l'interès general.

El líder del PP fa aquestes manifestacions després que l'aixecament del secret del sumari sobre 17.000 dels 70.000 fulls del sumari del cas Gürtel hagi donat a conèixer que també hi estan suposadament implicats dirigents de Galícia i Castella i Lleó. La documentació apunta al gendre d'Aznar, Alejandro Agag, i fins i tot a l'exsecretari general del PP, Francisco Álvarez Cascos.

Rajoy havia convocat la direcció del partit a les onze del matí en el marc de les Jornades Pressupostàries del PP, on havia d'oferir una intervenció en obert a la premsa, però finalment ha endarrerit l'acte una hora per reunir-se primer amb el portaveu econòmic del PP, Cristóbal Montoro, i la vicesecretària d'Organització, Ana Mato.

Quan finalment ha pres la paraula, el líder del PP ha assegurat que un cop conegut part del sumari "ha quedat acreditat" que "no estem davant una trama de finançament irregular del PP", fet que "per al PP és molt important". Segons Rajoy, en realitat "el que ha quedat acreditat és que estem davant una trama de corrupció per aprofitar-se del PP i utilitzar-la en contra seva".

El PP "no mira cap a una altra banda"
Rajoy també ha volgut afirmar que davant les denúncies de corrupció el PP "no mira cap a una altra banda ni ho farà mai", i "qualsevol persona que hagi fet coses que no s'han de fer haurà d'assumir les seves responsabilitats davant el conjunt de l'opinió pública".

Segons Rajoy, "en totes les organitzacions hi pot haver persones que facin coses que no s'han de fer", però "el PP actuarà i exigirà responsabilitats a aquells que hagin fet el que no haurien de fer".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.