Política

Tardà truca a Bono per explicar el seu "mori el Borbó"

Política

El president del Congrés, José Bono, ha acceptat les disculpes del diputat d'ERC, Joan Tardà, per les paraules "mori el Borbó", donant per tancada la polèmica. Per Bono, Tardà és "una mica impulsiu i una mica primari en la seva manera de manifestar-se". "Tots podem cometre un error i ell ja ha demanat disculpes".

Bono ha explicat que aquest dilluns al matí ha rebut una trucada de Tardà per justificar el motiu de les seves paraules, pronunciades dissabte passat en un acte de les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya (JERC) en què va proclamar: "Visca la República, mori el Borbó".

Tardà ha assegurat a Bono, segons ha explicat el president del Congrés, que quan va dir aquesta frase "no desitjava al rei cap mal personal" de la mateixa manera que quan va dir que el Tribunal Constitucional és un òrgan corrupte tampoc era la seva intenció atribuir-li un delicte a l'alt tribunal.

Des de Convergència, el seu secretari general adjunt, Felip Puig, ha demanat a ERC que abandoni les "declaracions infantils" que crispen els ànims entre Catalunya i l'Estat espanyol.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.