Política

Rajoy assumeix el compromís d'Aznar de governar un màxim de vuit anys

Zapatero evita concretar si està disposat a optar a un tercer mandat el 2012

El líder del Partit Popular, Mariano Rajoy, pretén estar només vuit anys al Palau de la Moncloa en cas que guanyi les eleccions generals del proper 9 de març, fent seu el compromís polític que va adquirir en el seu moment José María Aznar, segons han informat fonts de la direcció del partit.

El juny del 1994, durant la campanya de les eleccions europees d'aquell any i quan era cap de l'oposició, Aznar va anunciar públicament que només es presentaria una vegada a la reelecció si mai arribava a ser president del govern, una promesa que incloïa una crítica a Felipe González, que aleshores ja portava dotze anys al capdavant del govern espanyol.

La decisió personal d'Aznar es va materialitzar posteriorment quan el Partit Popular va nomenar candidat a la presidència Mariano Rajoy per a les eleccions del 2004.

Zapatero i la "intuïció" de Bono
La decisió que ara ha fet pública Rajoy es relaciona amb la possibilitat que José Luis Rodríguez Zapatero renunciï a optar a un tercer mandat en cas que guanyi les eleccions de març. Aquesta possibilitat va prendre forma a principis de desembre, a partir d'unes declaracions de l'exministre José Bono, que va afirmar que tenia "la impressió i la intuïció" que el cap de l'executiu no repetiria com a candidat en una tercera legislatura. Zapatero no ha volgut, fins al dia d'avui, concretar si es presentaria o no a les eleccions l'any 2012.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.