Política

Manilles, calabós, declaració i entrepà

Alavedra, Prenafeta, Muñoz i 'Luigi' ja han declarat davant de Garzón pel cas Pretoria. Dinaran a les cel·les del soterrani de l'Audiència Nacional i els interrogatoris seguiran a la tarda. Diverses fonts apunten que la fiscalia demanarà presó per als principals implicats

Els principals implicats en el cas Pretòria ja han declarat davant del jutge Baltasar Garzón i han tornat als calabossos mentre esperen que s'acabin els interrogatoris i es fa la compareixença amb el fiscal per decidir les mesures cautelars que se'ls apliquen.

Segons diverses fonts, la fiscalia té la intenció de demanar presó per als principals imputats i fiança per als personatges aparentment secundaris, com ara l'empresari madrileny Manuel Carrillo, que ha quedat en llibertat provisional després de declarar tot i que ha de tornat a l'Audiència Nacional al vespre, per conèixer la decisió definitiva. 

Els dos exalts càrrecs de la Generalitat Macià Alavedra i Lluís Prenafeta, l'exdiputat del PSC Luis García, Luigi, l'empresari Manuel Carrillo i l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz, ja han comparegut ja davant del jutge Baltasar Garzón.

Durant la seva compareixença, que ha durat una mica menys d'una hora, Carrillo s'ha desvinculat de la presumpta trama de corrupció urbanística, han informat fonts jurídiques.

Després de Carrillo, el torn ha estat per a l'exsecretari general de la Presidència de la Generalitat Lluís Prenafeta, que ha declarat durant prop d'hora i mitja i, segons altres fonts, ha contestat a totes les preguntes del jutge i del fiscal anticorrupció Luis Pastor.

El tercer en passar pel despatx del titular del jutjat central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional ha estat l'exdiputat socialista i exmilitant del PSC Luis García, conegut com a Luigi i suposat cap de la trama, l'interrogatori del qual ha estat el més llarg fins ara.

Macià Alavedra, exconseller en el govern català de Jordi Pujol, ha comparegut després davant Garzón durant aproximadament 45 minuts.

Als calabossos de la seu de l'Audiència Nacional, al carrer Gènova, esperen a ser interrogats pel magistrat els altres quatre detinguts en el marc d'aquesta operació.

Entre ells es troben el tinent d'alcalde i regidor d'Urbanisme, Manuel Dobarco, el director gerent de Serveis, Pasqual Vela, i els empresaris de la construcció Josep Singla, de la immobiliària Proinsa, i Lluís Casamitjana, president del grup immobiliari Espais.

Els vuit arrestats dimarts passat a Catalunya van ser traslladats ahir a Madrid, on han passat la nit a la presó de Soto del Real, abans de ser conduïts fins a l'Audiència Nacional on han arribat emmanillats en un furgó de la Guàrdia Civil i els han lliurat una bossa de plàstic amb les seves pertinences.

Els detinguts, als quals se'ls imputen els delictes de tràfic d'influències, blanqueig de capitals i suborn, menjaran un entrepà, de la mateixa manera que la resta de presos que es troben als calabossos del tribunal.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida amb míssils contra Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona