Política

ANB ja no cobra subvencions de les Juntes Generals alabeses

Tot i tenir suspeses les seves activitats de manera cautelar i tenir bloquejades totes les subvencions públiques que rebia, Acció Nacionalista Basca (ANB) seguia cobrant la seva assignació pels seus quatre representants en Juntes Generals d'Àlaba, única institució foral a la qual va poder presentar-se a les eleccions de 2007. Així ha estat fins aquest dimarts, quan, després de rebre un fax del jutge de l'Audiència Nacional Baltasar Garzón, la Cambra foral ha decretat el bloqueig de les assignacions econòmiques del grup d'ANB a les Juntes alabeses.

El 8 de febrer el jutge Garzón va ordenar suspendre cautelarment per un termini de tres anys, ampliables a cinc, les activitats d'ANB i EHAK. Una suspensió que incloïa la prohibició específica de presentar candidatures el 9-M, el tancament de totes les seves seus i el bloqueig de tots els seus comptes i subvencions.

Però sembla que les Juntes alabeses no s'havien donat per assabentades, en no haver rebut cap tipus de notificació ni per part de Garzón ni del Tribunal Suprem –que també va adoptar mesures cautelars contra ANB i EHAK–, i seguien defensant religiosament les seves assignacions als quatre membres d'ANB i el seu grup parlamentari.

Però no ha estat fins aquest dimarts quan han rebut un fax del Jutjat Central d'Instrucció número 5 de l'Audiència Nacional amb un manament dictat en el procediment sumari 4/2008, en què s'acorda la suspensió cautelar del partit ANB, amb la sol·licitud de "diferent informació sobre les subvencions corresponents a aquest partit".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.