Política

Carretero opta per fer marxa enrere davant el buit de poder

El seu cercle el pressiona perquè recuperi la presidència malgrat la dimissió presentada dissabte

La greu crisi que sacseja Reagrupament arran de la dimissió en bloc de més de la meitat de la seva junta directiva va prendre ahir un camí incert i perillós. Davant el buit de poder de l’organització, el sector que lidera Joan Carretero es planteja obviar la seva renúncia als càrrecs i recuperar el control de la direcció. Per fer-ho possible caldria una nova assemblea general de socis, tal com marquen els estatuts, però hi ha un detall petit però molt rellevant que altera aquesta situació.

La dimissió de Carretero i dotze membres més de la direcció va ser únicament verbal, raó per la qual no té cap validesa jurídica. Per tenir valor legal caldria que els tretze dimissionaris haguessin signat una acta de la reunió per validar la seva decisió, cosa que no van fer en cap moment.

El debat és, doncs, més polític que jurídic, perquè la renúncia va ser un fet real i així mateix ho va explicitar Carretero ahir en una entrevista a RAC 1, durant la qual va dir que havia abandonat “la funció de president, però no la d’associat”.

Legalment, de fet, Carretero continua sent president de Reagrupament i els seus dotze companys membres de la junta directiva. L’abast polític de la decisió de recuperar els càrrecs sense passar per assemblea és evident, però els partidaris de Carretero tenen clar que no pensen passar per una assemblea extraordinària en aquest clima de divisió greu.

Al contrari, els afins a l’expresident i fundador de Reagrupament creuen que amb la sortida dels cinc dirigents que es van negar a dimitir –Emili Valdero, Albert Pereira, Jaume Renyer, Josep Anton Nus i Francesc Abad– tot torna a la situació política anterior. “Si ells marxen, problema resolt”, va sentenciar ahir un reagrupat molt pròxim a Carretero.

Precisament, la reunió d’urgència convocada per aquests cinc dirigents amb mig centenar de coordinadors territorials va ser molt acalorada pel debat intern que la crisi ha provocat. Uns quants dirigents territorials van reclamar una assemblea extraordinària per aclarir la situació, en un clima de divisió entre partidaris i detractors de Carretero. Els cinc directius van reiterar que han dimitit del càrrec, tot i que encara no han formalitzat per escrit la seva renúncia a la direcció.

D’altra banda, l’exconseller de Governació no va parlar amb Joan Laporta durant el dia d’ahir, tot i que aquesta era la seva pretensió inicial. L’expresident de l’associació independentista es va limitar a parlar amb alguns dirigents del seu sector.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.