Política

El fiscal demana presó incondicional per a sis dels detinguts en l'operació Pretòria

Bartomeu Muñoz, Alavedra, Prenafeta, l'exdiputat socialista 'Luigi, el regidor d'Urbanisme i el cap de serveis de Santa Coloma podrien ingressar a la presó provisionalment. Per als empresaris, es proposa llibertat sota fiança

El fiscal anticorrupció Luis Pastor ha sol·licitat al jutge Baltasar Garzón que ordeni l'ingrés a la presó de l'alcalde de Santa Coloma de Gramenet, Bartomeu Muñoz (PSC), l'exconseller Macià Alavedra, l'exsecretari general de Presidència Lluís Prenafeta, l'exdiputat socialista Luis García, Luigi, el regidor d'Urbanisme de Santa Coloma, Manuel Dobarco i del director de serveis de la mateixa corporació, Pascual Vela. Tots sis han declarat aquest divendres a l'Audiència Nacional pel cas Pretòria de corrupció urbanística. La fiscalia fa aquesta petició de presó preventiva de manera incondicional: sense cap possibilitat de lliurar-se'n amb una fiança.

Pel que fa a la resta de detinguts, els empresaris catalans Josep Singla i Lluís Casamitjana, amos de les immobiliàries Proinsa i Espais, hauran de dipositar una fiança de 500.000 euros si volen evitar la presó preventiva i Garzón dóna la raó a la demanda del fiscal anticorrupció, Luis Pastor.

Finalment, l'empresari madrileny Manuel Carrillo, l'últim detingut i l'únic que no ha arribat a passar cap nit al calabós, la fiscalia proposa donar-li la llibertat provisional si aporta una fiança de 100.000 euros.

El jutge Baltasar Garzón, director d'aquesta investigació des de fa dos anys, prendrà una decisió sobre les mesures cautelars demanades aquest vespre.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Itàlia

Militants d’extrema dreta agredeixen a Torí un periodista de ‘La Stampa’

Barcelona
Bangladesh

El Suprem bengalí anul·la les quotes de feina pública que han encès el país

Barcelona
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida amb míssils contra Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona