Política

Carod i Saura inauguren a Londres la segona delegació del govern a l'estranger

El vicepresident de la Generalitat, Josep-Lluís Carod-Rovira, i el conseller d'Interior, Relacions Institucionals i Participació, Joan Saura, inauguren aquest dijous a Londres la segona delegació del govern a l'estranger, poc més d'un mes després de la inauguració de la de Berlín.

En declaracions als periodistes abans de la commemoració del primer aniversari de l'associació Catalans UK, Carod (acompanyat pel director de l'Institut Ramon Llull, Josep Bargalló, i la secretària d'Afers Estrangers, Roser Clavell) ha defensat que és "obligació i responsabilitat" del govern obrir aquestes delegacions des del moment que estan previstes en l'Estatut.

Per Carod, la delegació de Londres, que dirigirà Xavier Solano, té, per a Catalunya, unes "característiques singulars" perquè pretén relacionar-se amb el Regne Unit, cosa que "inclou més enllà del que és el govern britànic, el govern escocès, país de Gal·les, Irlanda del Nord, Irlanda, Islàndia i països del nord i escandinaus".

La delegació del govern comparteix instal·lacions, al número 17 de Fleet Street, amb una oficina de la Commonwealth, un lloc "adequat" que serveix al govern "d'observatori i de plataforma-altaveu davant de la comunitat de països de llengua anglesa", ha afegit.

La de Londres, ciutat on viuen uns 3.000 catalans, és la segona de les delegacions del govern a l'estranger, després de l'obertura, a l'abril, de la de Berlín, en ple procés "d'aprenentatge".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.