Política

Sarkozy només aconsegueix una declaració d'intencions inconcreta de Bush

Nicolas Sarkozy i  José Manuel Durão Barroso, representants de la UE i de la Comissió Europea, han marxat a poca cosa més que una declaració d'intencions del president dels Estats Units per fer front comú contra la crisi financera mundial. De la trobada a Camp David amb George Bush en surt una cimera internacional de la qual n'haurien de sortir les línies mestres per refundar les bases de l'actual sistema capitalista.

Però d'aquesta cimera encara no se'n sap ni dia ni lloc, només que serà "en un futur pròxim", segons Bush, i que la voluntat del president sortint dels Estats Units és que se celebri en el seu territori. Malgrat les inconcrecions, sembla que els líders europeus han convençut Bush que aquest impuls no és quedi només en una trobada, sinó que les reunions es converteixin en habituals per fer front a la crisi econòmica.

Això sí, Bush ha estès la mà a les potències emergents al marge del G-8. Durant la trobada ahir al vespre, Bush es va limitar a declarar que espera que "les nacions desenvolupades i les emergents hi seran representades" i que juntes treballaran "per enfortir i modernitzar els sistemes financers" i per poder "assegurar que aquesta crisi no torni a passar mai més". Això sí, es faci el que es faci amb la reforma, els Estats Units, adverteix Bush, no renunciaran als principis del capitalisme, és a dir, la llibertat d'empresa, el lliure mercat i el lliure comerç.

Sarkozy pretén anar molt més enllà i eliminar els paradisos fiscals, els fons d'inversió d'alt risc i reformar el paper del Fons Monetari Internacional, així com el sistema de remuneracions als alts directius.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.