Política

Continua la fugida de Ciutadans

Dimiteixen després de veure que, en el congrés que C's va celebrar al juny, Albert Rivera sortia reelegit com a president

Vint dirigents i militants de base de l'agrupació de Ciutadans-Partido de la Ciudadanía (C's) a Cerdanyola del Vallès, Ripollet i Montcada han anunciat que es donen de baixa del partit, després de "perdre la il·lusió i la confiança" en la direcció que presideix Albert Rivera.

A principis d'aquesta setmana, el líder del sector crític de C's, Luis Bouza-Brey, va anunciar que també abandonava el partit amb més de mig centenar d'afiliats més, a causa de les seves discrepàncies amb la direcció "presidencialista" que encapçala Albert Rivera.

Una de les places fortes de C's era precisament Cerdanyola, on el partit va obtenir a les eleccions catalanes de novembre els seus millors resultats a Catalunya, amb 1.627 vots i un 6,76% del total de sufragis.

Tot i això, les disputes internes desencadenades des d'aleshores en el sí de l'agrupació van arruïnar les seves expectatives d'èxit a les eleccions municipals de maig, en què no van obtenir ni un sol regidor en aquesta localitat.

Vint afiliats crítics de Cerdanyola, Ripollet i Montcada han anunciat a través d'un comunicat que deixen el partit, després de veure que, en el congrés que C's va celebrar a final de juny, Rivera sortia reelegit com a president de la formació i aconseguia el control absolut de la direcció.

Un any de crispació
Segons els dimissionaris, la direcció que encapçala Rivera ha "marginat i exclòs la meitat de la militància", pel que han decidit abandonar definitivament el partit, després d'aguantar un any de "permanent crispació i constant enfrontament, provocats i alimentats per la incompetència, la desistiment de funcions, l'arbitrarietat i el despotisme" de la cúpula de C's.

"Com que no volem continuar desaprofitant les nostres energies i el nostre temps en lluites fratricides, molts de nosaltres ens integrarem i seguirem treballant en diferents organitzacions o plataformes per lluitar pel projecte originari de C's", assenyala el comunicat.

Entre els vint signants de l'anunci figuren els excoordinadors de l'agrupació Manuel Cabezas, Rufino Salguero, Inma Peral i María Teresa Godayol, els exsecretaris Gerardo Álvarez i María Jesús Castresana, així com l'exnúmero dos de C's per Mollet del Vallès, Carlos Javier Megino.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.