Política

Zapatero defensa el pressupost de l'Estat com l'adequat per combatre la crisi i demana a Rajoy que ajudi en la recuperació

El líder del PP afirma que el “nyap” dels comptes d'aquest any qüestiona la credibilitat de les previsions del govern

El president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, ha defensat que el pressupost de l'Estat per al 2010 és l'"adequat" per combatre la crisi econòmica, caminar cap a la recuperació d'una economia amb més productivitat, garantir la cohesió social i fer un esforç per tornar, en un temps raonable, al camí de consolidació fiscal per complir amb el pacte d'estabilitat i creixement.

Zapatero ha rebutjat les crítiques de Rajoy sobre la falta de previsió del govern en les estimacions de despeses i ingressos dels pressupostos del 2009 durant la sessió de control al Congrés, i ha recordat al líder popular que l'any passat tothom va patir una recessió sense precedents en els últims seixanta anys, que va obligar tots els governs a posar en marxa impulsos fiscals i acords de despesa extraordinaris.

Rajoy ha retret al cap de l'executiu espanyol que cap previsió del 2009 arribés a complir-se, i per això ha considerat els pressupostos en vigor aquest any com el "nyap més gran de la història pressupostària" i ha preguntat al govern si, amb aquests antecedents, creu que podrà convèncer els ciutadans que els nous pressupostos no són "paper mullat".

Zapatero ha respost al líder del PP que el govern està complint l'objectiu d'apostar per la despesa social per aconseguir més cohesió social, impulsar tota la despesa productiva possible i recuperar l'estabilitat en els comptes públics per no hipotecar-los en el futur. Alhora, ha recordat a Rajoy que els pressupostos persegueixen garantir la protecció social als que travessen més dificultats i avançar en la recuperació i millora de l'economia espanyola. "Espero que vostè sumi algun esforç a aquesta tasca nacional", ha subratllat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.