Política

Huguet adverteix a l'oposició sobre l'ús polític dels incidents de Salt

El conseller demana coherència als firmants del pacte per la Immigració i l'aparició de les xarxes cíviques per enfortir la integració i la convivència

El conseller d'Innovació, Josep Huguet ha demanat als partits de l'oposició que siguin coherents amb el contingut del Pacte Nacional per la Immigració i no utilitzin situacions com les generades a Salt en relació a l'ordre públic perquè això pot ser "perillosíssim" per a la "convivència".

Huguet ha concretat el seu requeriment a l'oposició afirmant que "a Salt hi havia partits de l'oposició demanant mà dura i també a Tarragona la mateixa sectorial [del partit] acusava els Mossos d'actuar de forma racista". "No vinculem immigració amb delinqüència, perquè la immigració majoritàriament ha vingut aquí a treballar", ha afirmat Huguet en referència a la reunió que aquest dimarts ha mantingut el president de la Generalitat, José Montilla, amb l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda, després dels aldarulls entre veïns i immigrants de finals de febrer.

Després de constatar la gravetat de la situació generada a Salt, Huguet ha reclamat la implicació ciutadana per afrontar el conflicte "s'hauria de diferenciar les temàtiques d'inserció i de cohesió vinculades a la immigració amb les temàtiques de delinqüències, que no té color i afecta a tothom". El conseller ha assegurat que la resposta a la delinqüència és tant d'ordre públic com cívica, i ha subratllat la importància de les xarxes cíviques "al marge del seu origen" per detectar persones, situacions i fins i tot petites xarxes.

Segons el conseller d'innovació, des del govern es comprèn la tensió provocada en els municipis davant de fenòmens de petita delinqüència multireincident i ha recordat el paper de la justícia en aquest terreny. Huguet ha reivindicat el paper del govern de la Generalitat en la tasca d'integració social dels immigrants, esmentant l'increment d'aules d'acollida i de mediadors culturals, el pla de barris i l'impuls al Pacte Nacional per la Immigració.

Més d'un centenar d'immigrants, la majoria d'origen marroquí, es van manifestar la nit de dimecres passat, 25 de febrer, davant l'Ajuntament de Salt, unes hores després dels incidents registrats durant el ple municipal i protagonitzats per diversos ciutadans que reclamaven més seguretat. El ple de l'ajuntament va haver de ser ajornat i programat per a tres dies després però, novament, es van repetir els incidents i a l'exterior del consistori hi va haver protestes de col·lectius d'immigrants que se sentien assenyalats com a culpables dels robatoris soferts per diversos comerços de la població. La tensió durant aquells dies va obligar a intervenir la Policia Municipal i els Mossos d'Esquadra diverses vegades.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.