Societat

Interior mantindrà indefinidament el reforç de Mossos a Salt

Montilla i Saura reben l'alcaldesa al Palau de la Generalitat

El departament d'Interior mantindrà indefinidament el reforç de mossos d'esquadra enviat a Salt els últims dies, després de les protestes i les tensions entre el col·lectiu d'immigrants (40% de la població) i part de la resta de veïns. El president de la Generalitat, José Montilla i el conseller d'Interior, Joan Saura, han rebut aquest dimarts al migdia al Palau de la Generalitat l'alcaldessa de Salt, Iolanda Pineda.

Després de la reunió, Pineda ha explicat que tant el president com el conseller s'han compromès a mantenir la patrulla de l'Àrea Regional de Recursos Operatius (ARRO) que recorre els carrers del centre de la població durant la nit i que s'afegeix als esforços que la Policia Local destina a la vigilància.

De fet, en una setmana els robatoris a la població han passat de 15 a només 4. Una davallada que l'alcaldessa ha atribuït tant a la reorganització dels torns de la Policia Local com a la presència de més mossos.

Pineda ha remarcat que totes les mesures que es vulguin portar a terme per millorar la convivència requereixen diners i ha destacat que els plans per fomentar la formació professional i l'ocupació han de ser una prioritat "a curt termini".

Durant la trobada amb Montilla i Saura, l'alcaldessa ha explicat que també s'ha parlat d'aplicar mesures estructurals i pensades a llarg termini per millorar la convivència a la ciutat del Gironès.

Pacte per la convivència
De fet, aquest dilluns l'alcaldessa es va asseure amb representants d'entitats magribines per rebaixar la tensió dels darrers dies i poder formar un front comú per demanar més seguretat. A la reunió, els joves d'origen immigrant van expressar a l'alcaldessa el seu malestar per les identificacions policials que en els darrers dies s'han practicat al municipi i es va acordar "obrir un canal de comunicació" amb la Policia Local i els Mossos d'Esquadra.

De la reunió, també en va sortir la voluntat de signar conjuntament, veïns, comerciants i entitats d'origen magribí, una carta que demani un estricte compliment de la llei davant els delinqüents reincidents. L'alcaldessa també va proposar l'elaboració d'un manifest conjunt on es reculli la voluntat de tots els veïns de treballar per la convivència i per la millora de la seguretat al municipi. Crear una taula per a la convivència, que uneixi veus de tots els sectors del municipi, és una altra de les mesures que es va posar sobre la taula.

D'altra banda, per a aquest dimecres està previst un acte de suport a l'alcaldessa de Salt. Seran els principals alcaldes socialistes els que en aquesta ocasió es traslladaran al municipi per escenificar el seu suport a Pineda.

Està previst que a l'acte hi participin més de 40 alcaldes socialistes de les comarques gironines, juntament amb el president de la Federació Catalana de Municipis i membre de l'executiva del PSC, Manuel Bustos.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Política

Mor Encarna Jordan, activista independentista, antifeixista i internacionalista

SOCIETAT

Menys incompliments sanitaris en els locals de tatuatges de l’àrea de Barcelona

Barcelona

L’Ajuntament denuncia per primer cop un fons voltor

girona
INFRAESTRUCTURES

Interromput el tren entre Sant Vicenç de Calders i Lleida per un descarrilament

El Vendrell
INFRAESTRUCTURES

Comencen les proves d’integració del tramvia entre Glòries i Verdaguer

Barcelona
HABITATGE

La FAVB celebra l’acord per construir de 1.800 pisos de protecció oficial

Barcelona
SERVEIS

A licitació sis autobusos híbrids de Tarragona per 3,6 milions

Tarragona
SERVEIS

Reforcen la Guàrdia Urbana amb 12 nous agents

Tarragona
La Jonquera

Autorització del parc eòlic Galatea, però només és administrativa

La Jonquera