Política

Cuba allibera els opositors detinguts després de l'aixecament de les sancions de la UE

Les autoritats cubanes han alliberat aquesta matinada els opositors detinguts divendres, hores després de què la Unió Europea (UE) aixequés les sancions al govern de l'illa per la millora de la situació dels drets humans.

Jorge Luis García Pérez, Antúnez, la seva dona Iris Pérez, Idania Yanes, Yesmielena Surbano, Benito Ortega i Blas Fortún van ser detinguts a Matanzas (a uns 100 quilòmetres de L'Havana) quan protestaven davant una dependència del Ministeri d'Interior.

Antúnez, ha indicat que han estat alliberats cap a les 12 de la nit, després de patir un "arrest violent" cap a les 9:30 del divendres en una operació que ha involucrat a una vintena d'efectius policials. També ha afirmat que han estat en cel·les en el departament d'instrucció de Santa Clara durant vuit hores. Tots els detinguts estan lliures però "instruïts" per aquests càrrecs.

Antúnez, de 42 anys, va ser excarcerat l'abril de 2007 després de complir condemna de 17 anys i 38 dies per càrrecs de "propaganda enemiga oral", intent de sabotatge i delictes polítics.

La decisió dels 27 ha rebut també resposta de l'expresident Fidel Castro qui ha remès contra Europa en un article difós pel govern cubà, on proclama el seu "despreci" per l'"enorme hipocresia de tal decisió".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.