Política

PSOE i PP veten al Congrés dues iniciatives per donar presència internacional a les seleccions pròpies

ERC i CiU defensen que les seleccions competeixin oficialment i que no es sancioni els que rebutgen jugar amb Espanya

El PSOE i el PP han votat conjuntament al Congrés en contra de dues proposicicions de llei d'ERC i CiU que demanaven el reconeixement internacional de seleccions esportives com la catalana, així com la seva presència en competicions oficials i la derogació de les sancions previstes pels esportistes que rebutgen jugar amb la selecció espanyola.

El Ple del Congrés ha debatut aquesta tarda les proposicions de llei d'ERC i CiU, que han rebut el suport de PNV, BNG i IU-ICV. Coalició Canaria, actualment al Grup Mixt, ha rebutjat amb PP i PSOE les propostes dels dos partits catalans.

Les propostes
La proposta d'ERC, que va ser registrada l'any 2005, plantejava suprimir l'obligatorietat que tenen els esportistes de presentar-se a les convocatòries de les seleccions espanyoles i que la participació fos voluntària. Així, ERC subratlla la necessitat d'una legislació que sigui "més respectuosa amb els drets individuals" dels esportistes.

Per la seva part, CiU, que portava una proposta del 2004, defensava la capacitat de les federacions esportives "com entitats privades que són" d'integrar-se a les corresponents federacions internacionals així com canviar la Llei de l'Esport perquè aquestes seleccions puguin participar en competicions internacionals, "siguin o no oficials".

Les respostes
El portaveu socialista, Agustín Jiménez, ha indicat que "no és possible donar suport a aquestes iniciatives degut al sistema jurídic espanyol i la legalitat internacional".

A més, el portaveu del PP, Francisco Antonio González, ha recordat que "tenir selecció a les competicions internacionals passa per tenir primer una lliga pròpia". En aquest sentit, ha animat al president del Barça a "ser valent i renunciar a la lliga espanyola".
Aquest nou debat parlamentari sobre les seleccions esportives està precedit de la polèmica suscitada per la negativa de la Federació Espanyola de Futbol a autoritzar el partit entre la selecció catalana i els EUA.

En aquest sentit, el Congrés ha tramitat una petició de compareixença del president de la Federació Espanyola de Futbol, Angel María Villar, per explicar la negativa a autoritzar el Catalunya-EUA.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
estats units

Trump escull el populista conservador Vance com a candidat a vicepresident

barcelona
política

Comín no podrà assistir al ple de constitució de l’Eurocambra

barcelona
judicial

Serret i Simó recusen Marchena i quatre magistrats més per manca d’imparcialitat

barcelona
estats units

El cap de Seguretat Nacional admet un “error” en la protecció a Trump

barcelona
estats units

Una jutgessa desestima el cas contra Trump per tenir documents classificats a casa

barcelona
Àfrica occidental

El Parlament de Gàmbia rebutja legalitzar la mutilació genital femenina

Barcelona
Política

Aixequen l’ordre de detenció a Gallardo però el fiscal eleva el cas al TC perquè no el veu amnistiable

barcelona
política

Rovira nega cap “estructura paral·lela” i defensa les campanyes d’activisme d’ERC

barcelona
política

ERC abandonarà la negociació amb el PSC si no hi ha un acord a final de mes

barcelona