Política

Moratinos diu que els EUA continuen "comptant" amb l'Estat espanyol malgrat la retirada de Kosovo

El ministre espanyol d'Exteriors, Miguel Ángel Moratinos, ha assegurat aquest dilluns que dissabte va parlar amb la secretària d'Estat dels EUA, Hillary Clinton, i ha assegurat que l'administració nord-americana continua "comptant" amb l'Estat espanyol malgrat l'anunci de la retirada de les tropes de Kosovo. Moratinos ha assegurat que coneixia el "pla" de la retirada de Kosovo, decisió que segons ha dit és de tot el govern.

Moratinos, en declaracions als periodistes a Seül, on es troba de visita oficial, ha negat que existeixi cap "divergència" entre el seu departament i el de Defensa que dirigeix Carme Chacón, que dijous passat va anunciar la retirada de les tropes de Kosovo.

Moratinos ha assenyalat que des que va tenir coneixement de la notícia va "començar a treballar" i a posar-se en contacte amb els ministres d'Afers Exteriors dels països aliats per "clarificar" si hi havia "algunes coses que no s'havien entès".

En la seva ronda de converses, dissabte va parlar per telèfon amb la secretària d'Estat nord-americana, Hillary Clinton, per justificar "les raons, el fons i el perquè" de la mesura.

Aquesta conversa va tenir lloc dos dies després de l'anunci de Chacón i un dia després que la Casa Blanca expressés la seva "profunda decepció" per la retirada de les tropes.

Segons Moratinos, Clinton li va dir que continuava considerant Espanya un país "seriós i compromès" amb les missions internacionals i que entenia els motius del replegament. "La resposta de Clinton va ser molt positiva", ha explicat el ministre, i ha assegurat que la conversa va concloure d'una manera "molt satisfactòria". Pel ministre, la nova administració nord-americana "compta" amb l'Estat espanyol.

La intenció del govern espanyol és que el gruix de les tropes, integrades per 630 militars, torni a l'Estat abans que acabi l'any.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.