Política

Olmert, disposat a parlar si es bloqueja el subministrament d'armes a Hamàs des d'Egipte

El primer ministre israelià, Ehud Olmert, s'ha mostrat aquest dimarts obert a una solució diplomàtica a la guerra de Gaza si la proposta inclou mecanismes per impedir el contraban d'armes cap a la franja palestina.

En una entrevista al diari Haaretz, Olmert ha reconegut que hi ha "diverses idees per a una solució diplomàtica", i ha afirmat que n'està parlant "amb molts líders del món".

"El resultat ha de ser un bloqueig efectiu de la Ruta Filadelfi, amb supervisió i seguiment", ha explicat el primer ministre en al·lusió al corredor fronterer entre Egipte i Gaza per on entren les armes per a Hamàs a través de desenes de túnels subterranis.

Olmert tampoc s'oposa a una solució de les Nacions Unides, però subratlla que qualsevol idea que es plantegi a Israel ha d'oferir "una solució activa" al problema de les armes que entren a Gaza i que arriben als milicians palestins.

"No hem començat tot això per ocupar una altra vegada Gaza o per matar tots els terroristes. Vam començar l'operació per generar un canvi per al sud [d'Israel]", ha advertit Olmert.

Segons el primer ministre, que aquest dimarts ha visitat el sud d'Israel i els soldats ferits des que va començar l'operació Plom Fos, "com més aviat s'acabi la guerra, millor".

La possible solució al conflicte armat a Gaza pot arribar arran dels contactes del president francès, Nicolas Sarkozy, que ha fet una ronda de contactes a l'Orient Pròxim i que aquest dimarts, després de passar per Síria i el Líban, ha tornat a Egipte per entrevistar-se amb el president Hosni Mubarak, amb el qual podria abordar la qüestió del control del corredor fronterer amb Gaza que reclama Jerusalem.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.