Política

Sánchez-Camacho acusa Zapatero de "tornar a enganyar" als catalans amb el Prat

"No tenim model de gestió aeroportuària i no sabem quin és el model de Zapatero", ha manifestat la presidenta del PP català

La presidenta del PP català, Alícia Sánchez-Camacho, ha acusat el president del govern espanyol, José Luis Rodríguez Zapatero, "d'enganyar una vegada més als catalans" sobre el model de gestió aeroportuària del Prat.

Així, Sánchez-Camacho ha remarcat que el PP "vol un model que permeti que la iniciativa privada i les empreses catalanes puguin entrar en aquest model de gestió que segur que serà més eficaç".

El dimarts passat es va fer evident que els plantejaments del ministeri de Foment sobre la gestió de l'aeroport del Prat, que atorga dret de veto per a AENA en qüestions estratègiques, no convenç CiU, ERC ni ICV i, de fet, davant les diferències, el govern espanyol ha admès que la negociació sobre el nou model aeroportuari es podria allargar.

La presidenta del PP català ha declarat que tant amb el model de gestió aeroportuària com en el traspàs de Rodalies l'executiu Zapatero "va prometre molt i després sempre arriba tard i malament". "Amb Rodalies s'ha demostrat que es porten més de dos anys d'endarreriment", ha indicat.

Sánchez-Camacho ha criticat que la proposta inicial "es va reduir més de 600 milions d'euros" i ha afegit que tot just el que es va fer amb l'acord d'aquest dimarts "és recuperar aquests diners que ja estaven incorporats en la proposta inicial".

"Ens ha costat un any més tornar recuperar aquests diners i ja es veurà quin és el model de gestió que això és el què desconeix el PP de Catalunya i els catalans", ha manifestat. El govern espanyol va anunciar aquest dimarts que traspassaria Rodalies Renfe a Catalunya assumint-ne tot el dèficit, que el 2010 està previst que sigui de 117 milions d'euros.

En aquest sentit, Sánchez-Camacho ha insistit en què es desconeix quin serà el model de gestió de Rodalies: "Els catalans ja hem patit molt les Rodalies, el seu mal ús i la seva mala gestió amb les aturades que hem tingut, amb la poca puntualitat i amb la poca qualitat dels instruments ferroviaris".



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.