Política

Puigcercós aprofita el fracàs del TC per reptar Montilla i Mas a "fer un pas endavant"

El president d'ERC els adverteix que "no s'enganyin" encara que hagin "respirat tranquils" per la possibilitat que la sentència no es conegui fins a després de les eleccions. El líder republicà vol una resolució immediata perquè es vegi "com reacciona cadascú"

El president d'ERC, Joan Puigcercós, ha estat el primer líder català a reaccionar públicament al cinquè fracàs del Tribunal Constitucional en els seus intents d'aprovar una sentència sobre l'Estatut. I ho ha aprofitat per avançar-se en la curs i reptar José Montilla i Artur Mas, als quals ha advertit que "no s'enganyin" pel miratge de tranquil·litat que els pot donar la possibilitat que no hi hagi sentència abans de les eleccions al Parlament.

"Avui, alguns han respirat tranquils pensant que el problema s'allunya, però que no s'enganyin, hi haurà sentència, i no discutirem les formes. L'Estatut no pot ser tocat, poc és massa", ha advertit en una roda de premsa feta a les cinc de la tarda i retransmesa en directe per Catalunya Informació.

Contràriament a l'ajornament que se suposa que interessa al PSC i CiU–de fet, Josep Antoni Duran i Lleida, líder d'UDC, ho ha demanat explícitament avui mateix al seu bloc–, Puigcercós ha manifestat molt interès perquè la sentència es faci pública al més aviat possible. "Volem una sentència ja, per saber com reacciona cadascú davant d'una sentència que amputarà part dels drets de Catalunya", ha dit obertament.

El candidat d'ERC a la presidència de la Generalitat ha refermat la seva voluntat de "continuar treballant per aconseguir la independència de Catalunya" i d'arribar a acords en la pròxima legislatura "amb qui vulgui decidir". Per Puigcercós, malgrat que al TC "ha faltat valentia" per prendre una decisió perquè els magistrats "són conscients que hi ha un xoc de legitimitats", hi ha "uns senyors de Madrid que estan decidit pels catalans".

"Faig una apel·lació: la paraula per al poble. I no per tornar a decidir sobre el mateix text. Mas i Montilla han d'estar disposats a fer un pas endavant. Estan disposats a seguir esperant el TC? Esperar que el nou ponent, Guillermo Jiménez, torni a marcar les cartes? El futur de Catalunya no passa pel TC, passa pel que decidim els catalans", ha advertit al seu soci de govern i al president de CiU.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.