Política

Montilla prepara un viatge al Japó de fort contingut econòmic

El president de la Generalitat, José Montilla, es prepara per viatjar al Japó. Res a veure amb congressos ni amb polèmiques internes. Just al contrari. Es tracta d'un viatge oficial que es podria celebrar a finals d'aquest any o ja entrat el vinent. De moment, és tot just un projecte però el govern català ja ha iniciat els contactes amb l'ambaixada espanyola per abordar els preparatius de la visita que tindrà, en cas de confirmar-se, un caràcter eminentment econòmic.

El conseller de la Vicepresidència, Josep-Lluís Carod-Rovira, no viatjarà amb el president atès que, segons fonts de Presidència, ho fa quan la visita té netament un component de cooperació exterior. I aquest no és el cas del Japó. Aquest punt de vista, però, no es veu amb la mateixa claredat al departament de Vicepresidència, on ja s'estaven tancant maletes.

Nou cercle d'actuació
Aquest viatge representarà un salt qualitatiu en la presència exterior del president de la Generalitat. Fins ara, en el primer any i mig del seu mandat, Montilla s'ha mogut per un àmbit geogràfic molt pròxim. A banda de sortides puntuals per capitals europees, el primer viatge oficial amb una delegació important d'empresaris es va organitzar el mes de juliol passat per visitar Portugal. Aquest any, Montilla va encapçalar una delegació econòmica al Marroc.

El nou rumb de la política exterior del president català, en qualsevol cas, no s'acabarà amb aquest viatge de llarg recorregut al Japó. El departament de Presidència, de fet, ja estudia noves previsions que apunten que les pròximes destinacions podrien continuar l'any vinent per Sud-amèrica. En aquest cas, els països que més interès han suscitat a Palau, també sempre des d'aquest punt de vista de contactes de caràcter econòmic, són Argentina, Xile i Brasil.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.