Política

Mas veu "la primera llavor del canvi" polític a Catalunya

Tremosa destaca que CiU és "l'única força que creix en vots i en percentatge". Duran celebra haver aconseguit l'objectiu de col·locar-se com a segon partit més votat a Catalunya, per davant del PP

"Vull agrair la confiança dipositada, perquè som l'única força que creix en vots i en percentatge. Som dipositaris, per tant, d'una gran responsabilitat i intentarem estar a l'altura." Així s'ha presentat davant de les càmeres i dels militants Ramon Tremosa, cap de llista de la coalició encapçalada per CiU en les eleccions europees.

Tremosa ha adreçat una felicitació "a tots els catalans que han aconseguit representació" i els ha convidat "a fer tots plegats una defensa dels interessos locals catalans, com fan els eurodiputats de Dinamarca".  "Tant de bo poguem fer com un país normal", ha afegit.

Pel que fa a la participació, el candidat ha admès que "caldrà estudiar per què a Catalunya ha estat més baixa que en altres nacions i regions de l'Estat espanyol".

El secretari general de CiU, Josep Antoni Duran i Lleida, ha destacat que la seva candidatura ha pujat 5 punts i que, "malgrat la bipolarització entre el PP i el PSOE", ha aconseguit l'objectiu de ser la segona força a Catalunya, per davant del PP, que va ser el segon més votat en els comicis de fa 5 anys.

Pel president de CiU, Artur Mas, aquest resultat és "la primera llavor del canvi" polític a Catalunya, ja que el PSC, tot i ser la força més votada a Catalunya, ha perdut un 7% de vots, i també les coalicions d'ERC i d'ICV han perdut 3 i 1 punt respectivament. Per Mas, tot fa pensar que "el tripartit va de baixa" i que CiU pot guanyar les eleccions al Parlament català l'any que ve amb prou avantatge per tornar a governar a la Generalitat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
política

Arrenca el judici als vuit veïns del Raval encausats per escridassar Vox el setembre de 2020

Barcelona
Política

Registrada la reforma de la llei d’estrangeria per al repartiment de menors

barcelona
Estats Units

Biden insta a “refredar” l’ambient polític després de l’atemptat contra Trump

Barcelona
Política

L’ANC denuncia un atac “feixista” a la seu nacional de Barcelona

barcelona
Perú

Alberto Fujimori serà candidat a les eleccions presidencials

Barcelona
estats units

Trump sobreviu a un atac en un míting republicà

los angeles
Estats Units

Tots els camins porten a l’expresident

Los Angeles
Guillem López Casasnovas
Catedràtic d’hisenda pública

“La reforma del finançament català serà ara o mai”

Barcelona
Kenneth Martínez
Alcalde del Vendrell

“Som al cor de la Catalunya que està en creixement”

El Vendrell