Política

CiU, PP i C's demanen que comparegui Saura per la seva "caòtica" gestió

El Partit Popular i Ciutadans volen que també doni explicacions el secretari general d'Interior, Joan Boada

CiU, PP i C's han sol·licitat avui la compareixença parlamentària del conseller d'Interior, Joan Saura, perquè doni explicacions per la seva "caòtica" gestió del temporal de neu que va viure ahir Catalunya. PP i C's han fet extensiva la seva petició de compareixença al secretari general d'Interior, Joan Boada, mentre que CiU, més cautelosa, no ha volgut anar de moment més enllà.

El portaveu parlamentari de CiU, Oriol Pujol, s'ha esforçat a deixar clar que ara no és el moment d'atacar obertament el govern per la seva gestió ni de "buscar culpables". Malgrat assegurar que la seva intenció no és mirar pel "retrovisor", Pujol ha rememorat les crítiques que els partits que avui integren el govern van abocar contra l'anterior executiu de CiU per les nevades de desembre de 2001, que també van col·lapsar el país.

Recorrent a l'hemeroteca, Pujol ha rescatat una notícia d'aquells dies, en què Boada, llavors un dels homes forts d'ICV al Parlament, demanava la dimissió del conseller de l'Interior de l'època, Xavier Pomés, "per ètica política".

La portaveu parlamentària del PP de Catalunya, Dolors Montserrat, ha tornat a demanar la destitució de Saura, mentre que el líder de C's, Albert Rivera, ha criticat el conseller de l'Interior per la seva presència ahir en una reunió a Palma de Mallorca amb consellers d'altres comunitats autònomes.

Molt diferent és la valoració realitzada pels grups que donen suport al govern català, que han aprovat l'actuació de Saura i Boada encara que reconeixen que "tot és millorable". Des del PSC, per exemple, la seva portaveu adjunta, Carme Figueras, ha opinat que els serveis d'emergència van actuar correctament.

Segons la portaveu del grup d'ICV-EUiA, Dolors Camats, les peticions de dimissió i de compareixença de Saura davant el Parlament "s'acumulen, perquè en realitat ja estan fetes abans que prengués possessió del seu càrrec".


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Pròxim Orient

Els houthis responen al bombardeig d’Hodeida amb míssils contra Eilat

Barcelona
Pròxim Orient

Israel bombardeja el port iemenita d’Hodeida en represàlia per l’atac a Tel Aviv

Barcelona
Estats Units

L’equip de Biden ignora la pressió i assegura que continua en campanya

Barcelona
política

L’ANC potencia les estructures de país i “l’agenda per la independència”

barcelona
Xipre

El govern xipriota acusa Turquia de violar els drets humans a l’illa

Barcelona
Bangladesh

Més d’un centenar de morts en l’onada protestes estudiantils

Barcelona
Guerra a Gaza

Gairebé 39.000 palestins han mort des de l’inici de l’ofensiva a la Franja

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de retrobades amb la JERC abans dels dies decisius

barcelona
política

El Consell de la República, a punt per al retorn de Puigdemont

barcelona