Política

Els regidors socialistes de Santa Coloma de Farners desobeeixen el PSC i asseguren que donarien suport a una consulta independentista

El portaveu del grup municipal justifica la posició contrària a les consignes del partit perquè es tracta d'un tema "molt personal"

A Santa Coloma de Farners els regidors del PSC no han volgut seguir les ordres del seu partit. En el ple de dilluns passat, el tres grups que formen l'equip de govern (CiU, ERC i PSC) van assegurar que donarien suport a "qualsevol iniciativa" que sorgís d'entitats de la ciutat per fer una consulta popular sobre la independència de Catalunya.

Però no només això. L'alcalde, Antoni Solà, de CiU, ja ha avançat que li consta que hi ha entitats que treballen en aquesta línia i ha avançat que, si alguna entitat encapçala la iniciativa, l'equip de govern proposarà una moció al ple per donar-hi suport.

Aquesta actitud contrasta amb el missatge que es llança des de la seu del PSC. Al carrer Nicaragua de Barcelona defensen que en tant que el partit defensa un Estat federal, no poden donar suport a les consultes independentistes.

El portaveu del grup municipal del PSC, Rafael Reixach, ha justificat la seva actitud contrària a la consigna del partit perquè es tracta d'un tema "molt personal" i afegeix que tots els membres del partit al consistori estan d'acord a impulsar una consulta.

I dit tot això, Reixach ha animat més municipis a sumar-se a la iniciativa que ha protagonitzat Arenys de Munt.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.