Política

Sánchez-Camacho considera el tripartit "acabat"

El PP diu que ja comptava que CiU els passaria al davant

El PP català, que en les europees de 2004 va superar CiU com la segona força a Catalunya, ha baixat en aquesta ocasió al tercer lloc, però ha destacat que ha estat "determinant" en la victòria del PP a Espanya i que el tripartit català està "acabat" perquè els partits que el formen "no sumen".

Satisfeta pels resultats, la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, ha destacat que només CiU i PPC han guanyat suports, i ha subratllat que aquesta nit s'obre un "nou cicle" a Catalunya en el qual el PPC vol ser també "decisiu".

Els populars catalans, que han ressaltat que PSC, ERC i ICV cauen tant en vots com en percentatge, donaven per fet fa uns dies que perdrien la segona plaça en el rànquing català a favor de CiU, ja que els resultats de la federació d'Artur Mas l'any 2004 van ser "atítpics". Tanmateix, esperaven aconseguir els seus millors resultats en unes europees i no ho han aconseguit.

El PPC ha incrementat dues dècimes el seu suport ciutadà en relació amb 2004 (del 17,81% al 18%), però no ha batut el seu rècord en aquests comicis, aconseguits a les eleccions al Parlament Europeu de 1994, quan van obtenir el 18,5% dels vots.

El 2004, el PPC es va col·locar per davant de CiU a Catalunya en tenir 377.104 vots, el 17,81%, enfront del 17,44% de CiU, mentre que ara el PPC ha obtingut el 18% però CiU ha crescut fins al 22%.

El ja de nou eurodiputat Alejo Vidal-Quadras ha afirmat que el PPC tindrà ara una "branca europea" i ha ratificat el seu compromís d'obrir una oficina permanent a Barcelona per atendre els interessos dels catalans.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.