Política

El PSC assegura que farà llista a Alcanar tot i el judici contra Ricard Bort

L'exalcalde socialista és també el primer secretari local i s'enfronta a nou anys d'inhabilitació

A hores d'ara és una incògnita qui serà l'alcaldable

Els socialistes d'Alcanar viuen un malson intern a només quatre mesos de les municipals. A hores d'ara, és una incògnita qui serà el cap de llista, després que el portaveu del grup municipal socialista i alcalde durant el mandat passat, Ricard Bort, haja de ser jutjat per un presumpte delicte de prevaricació. Bort s'enfronta a nou anys d'inhabilitació per a càrrec públic. Aquesta és la pena que la fiscalia demana per a ell després que el 2005 intentés condonar fins a deu multes de trànsit imposades per la policia local, i el judici està previst que se celebre el17 de febrer.

En cercles polítics d'Alcanar aquests dies s'ha arribat a especular que el PSC no podria ni fer llista, ja que el següent polític més ben situat és Xavier Ulldemolins, que va ser alcalde durant la dècada dels noranta i que també va resultar esquitxat en el cas de les multes perquè llavors era regidor. “Nosaltres apel·lem a la presumpció d'innocència”, va dir ahir el secretari de política municipal de la federació del PSC a les Terres de l'Ebre, Manel de la Vega, que va assegurar que, tot i l'entrebanc, el seu partit presentarà candidatura a Alcanar. “Hi ha molts pobles que encara no tenen candidat i Alcanar n'és un més”, hi va afegir per la seua banda el primer secretari de l'executiva comarcal del Montsià, Paco Miró, que hi va afegir que, no només presentaran llista, sinó que aspiren a tornar a obtenir l'alcaldia.

A la pregunta de si Bort, que també és el primer secretari de l'executiva local, serà cap de llista o no, ateses les circumstàncies, tant De la Vega com Miró diuen que això ho ha de decidir l'assemblea local de militants. “Tenen temps fins a final de febrer per escollir candidat”, hi va afegir De la Vega.

Bort no vol parlar

Ricard Bort va declinar fer declaracions a El Punt i tampoc no va voler avançar si renuncia a presentar-se com a alcaldable o quan té previst convocar com a president de l'executiva local l'assemblea de militants per elegir el candidat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.