Política

Un fum negre fa evacuar de nou el personal de Fukushima

Un portaveu de la central nuclear assegura que es desconeix encara d'on prové el fum

És el segon cop en dos dies que es repeteix l'incident al reactor 3, el més danyat pel terratrèmol

Els treballadors de Fukushima han estat evacuats de nou aquest dimecres en detectar-se un fum negre que surt del reactor número 3, segons ha anunciat l'operador de la central nuclear Tokyo Electric Power (Tepco). És el segon cop en dos dies que surt fum negre del reactor 3, el més danyat pel terratrèmol i posterior tsunami de l'11 de març passat. Segons els experts consultats per la cadena pública de televisió japonesa NHK, el fum negre indica que no es tracta de vapor d'aigua.

“No sabem si el fum ve de la construcció on s'ubica la turbina o de la que conté el reactor”, ha indicat un portaveu, que també ha anunciat que els “treballadors han estat evacuats de la sala del reactor 3”, tot i que no ha especificat el nombre de persones afectades.

La unitat 3 és una de les més perilloses perquè funciona amb una barreja d'urani i plutoni molt contaminant.

La nit passada, els operaris de la central van aconseguir restablir l'electricitat al panell de control de la unitat, cosa que permetria iniciar certes funcions internes i mesurar la temperatura i la pressió de la instal·lació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.