Política

Puigcercós: “No hi ha hagut la lleialtat que es requereix”

El president en funcions d'ERC assumeix la responsabilitat de la crisi al partit, tot i que insta tothom a fer el mateix

Reitera que cal un “canvi” dins d'Esquerra, una “renovació” de model i d'organització

Destaca la figura d'Oriol Junqueras, però defensa que algú de l'actual direcció pugui continuar al capdavant del partit

El president en funcions d'ERC, Joan Puigcercós, ha assumit aquest dimecres la seva responsabilitat en la crisi del partit, sobretot després de les eleccions del 28-N i del 22-M. Puigcercós, en una entrevista a TV3, ha reconegut que no ha esta capaç de “conciliar les diferents actituds” que hi ha hagut dins d'Esquerra en els últims anys, que ha acabat amb escissions i dividint el partit. “Potser hauria d'haver estat capaç d'afegir gent que potser s'ha sentit exclosa”, ha remarcat. En aquest punt, però, Puigcercós ha llançat una reflexió i una crítica als militants d'ERC: “No m'agrada centrifugar les culpes, però no hi ha hagut la lleialtat que es requeria”. “La paraula fraternitat hauria de ser més present a ERC”, ha sentenciat.

Sobre les crítiques que Carod ha fet en els últims temps després dels resultats municipals, Puigcercós ha reclamat -sense citar l'exdirigent d'ERC- que “tothom hauria d'assumir responsabilitats”.

Puigcercós ha apuntat com un dels punts claus de la davallada de votants que ha tingut d'ERC en les dues últimes eleccions, la desaprovació que, segons ell, va generar “el segon pacte d'esquerres”, és a dir, el segon govern tripartit amb Montilla al capdavant.

Entre d'altres coses, Puigcercós s'ha mostrat a favor d'obrir el partit a entitats, associacions i moviments socials.

La lluita per la direcció


Sobre el debat sobre els possibles candidats a dirigir el partit, Puigcercós ha considerat que tothom té la legitimitat de presentar-se, tot i que, en referència a Portabella ha assegurat que “cal alguna cosa més que tenir ganes” per aconseguir liderar el partit. També ha considerat que presentar ara una candidatura és “prematur”, tenint en compte que la votació del nou president i secretari general no serà fins el 17 de setembre. Puigcercós també ha parlat d'Oriol Junqueras, de qui ha dit que malgrat que fa poc temps que és militant, fa molts anys que treballa dins d'ERC. Puigcercós considera que cal una renovació i un canvi generacional, però també ha remarcat que no es pot deixar, per exemple, a un noi de les JERC sol dirigint el partit, sinó que potser caldria un canvi generacional progressiu.

Continuar al capdavant


En aquest sentit, Puigcercós no ha descartat que algú de l'actual direcció es mantingui al capdavant del partit en un futur. “No em tornaré a presentar. Hi ha una generació que hem acabat una etapa, però això no vil dir que haguem de plegat tots”, ha explicat, indicant que ha demanat a la seva gent que, en el futur debat successori, “faci un pas al costat”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.