Política

Alfred Bosch manté l'oferiment a Ridao perquè s'incorpori a la candidatura

El nou cap de llista d'ERC afirma que a Madrid defensarà “la llibertat nacional i la justícia social”

Alfred Bosch ha reiterat l'oferiment a Joan Ridao, fins avui rival per encapçalar ERC a Madrid, perquè “s'incorpori o, com a mínim, ajudi” a la candidatura que ha estat avalada per la militància del partit. En la seva primera compareixença després de ser escollit amb el 65% dels vots, Bosch ha tingut paraules d'agraïment per a l'encara diputat a Madrid, i ha assegurat que la feina que han fet els tres representants d'ERC al Congrés dels Diputats serà la “base” del treball que a partir d'ara liderarà Alfred Bosch. Segons ha afirmat, les dues màximes del nou candidat republicà seran la lluita per “la llibertat nacional” i per “la justícia social”.

Alfred Bosch ha apel·lat als militants que, per ell, avui han estat els veritables “protagonistes” de la jornada. A tots ells els ha promès que Esquerra serà un partit “útil” a Madrid i que, des del Congrés dels Diputats, treballaran “amb la veu i les mans lliures” per vigilar qualsevol decisió que pugui afectar el país. “No votarem res que vagi contra Catalunya. Ens plantarem davant dels abusos i defensarem amb claredat i amb respecte el nostre somni, una Catalunya lliure i justa”, ha destacat.

Durant el primer discurs com a candidat d'ERC a les properes eleccions generals, Bosch ha citat les retallades i els atacs a la llengua i la cultura catalana, com una de les prioritats contra les que s'oposarà el partit. L'escriptor i historiador ha promès que treballarà “incansablement” per defensar el futur de Catalunya “com a poble”, i ha destacat que els objectius d'Esquerra són, tant la recerca de la “llibertat nacional” com de la “justícia social”.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
Estat espanyol

Begoña Gómez impugna que el jutge investigui la seva relació amb la Complutense

Barcelona
Europa

Starmer vol “reiniciar” les relacions entre el Regne Unit i la UE

Barcelona
Zona Euro

El BCE manté el tipus d’interès bàsic en el 4,25%

Barcelona
Unió Europea

Ursula Von der Leyen és reelegida presidenta de la Comissió Europea

Barcelona
política

Rovira tanca el cercle de l’exili amb la seva tornada al Parlament

barcelona
Guerra a Gaza

El Parlament israelià rebutja “com a principi” un Estat palestí

Barcelona
política

El PSC proposa Núria Marín, Antoni Poveda i Alfons García com a senadors

barcelona
Política

El PSC tornaria a guanyar les eleccions, per davant de Junts i ERC, segons el CEO

barcelona
Estat Francès

Almenys set morts en l’incendi d’un edifici d’habitatges a Niça

Barcelona