Política

ICV troba una “presa de pèl” el recurs a la imputació de la infanta

Ortiz lamenta que el fiscal parli de “discriminació” quan “el que és discriminatori és que s'utilitzi el nom de la Casa Reial per lucrar-se amb diners públics”

Afirma que la corona està reconeixent que està “involucrada de ple” en el cas

La portaveu d'ICV i diputada al Congrés, Laia Ortiz, ha considerat avui una “autèntica presa de pèl” que la Fiscalia Anticorrupció hagi recorregut la imputació de la infanta Cristina per la trama de l'Institut Nóos. Aquest divendres el jutge José Castro ha suspès la compareixença com a imputada de la filla del rei a l'espera que l'Audiència de Palma resolgui el recurs del fiscal.

Ortiz ha criticat també que la Fiscalia hagi argumentat en el seu recurs una suposada “discriminació de la Infanta”. “El que és discriminatori és que s'utilitzi el nom de la Casa Reial, del Duc o de la Infanta per lucrar-se amb diners públics”, ha denunciat.

I és que per la diputada ecosocialista el que és discriminatori és que no es tracti igual a tothom de la mateixa manera i que Fiscalia s'alineï amb els interessos de la Casa Reial i no en el combat contra la corrupció.

A més, ha considerat un fet “d'extrema gravetat” que la Zarzuela s'involucri en la defensa de la filla del rei. Al seu parer, d'aquesta manera la corona reconeix “que està involucrada de ple en aquest cas”.

Ortiz ha avançat que el seu grup parlamentari ha demanat la compareixença del Fiscal General de l'Estat perquè doni explicacions sobre l'actuació de la Fiscalia Anticorrupció.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.